China Coronavirus: 564 de morți! Peste 3.600 de cazuri noi, înregistrate într-o singură zi

Ultima actualizare:

    China coronavirus: numărul deceselor este în creșterefoto: captura BBC
China coronavirus: numărul deceselor este în creșterefoto: captura BBC

Bilanțul crește dramatic! Peste 560 de decese au fost provocate de coronavirus, iar numărul îmbolnăvirilor a depăşit 28.000

Aproape 2.000 de turişti sunt în carantină şi testaţi pentru coronavirus pe o navă de croazieră în Hong Kong, după ce mai mulţi membri ai echipajului au raportat simptome asociate bolii, relatează news.ro.

Numărul îmbolnăvirilor cu coronavirus a ajuns la sfârşitul zilei de miercuri (5 februarie) la 28.018 cazuri, fiind înregistrate 3.694 cazuri într-o singură zi. Numărul deceselor în China a ajuns la 562 de persoane. Alte două decese provocate de coronavirus au fost înregistrate în Hong Kong şi în Filipine.

China coronavirus: pasageri în carantină, pe vase de lux

Pasagerii aflaţi la bordul navei World Dream, operată de compania Dream Cruises, nu au voie să debarce la terminalul Kai Tak Cruise din Hong Kong până când nu se vor primi rezultatele testelor pentru trei cazuri suspecte.Trei persoane din China continentală, care s-au aflat pe  World Dream în perioada 19-24 ianuarie, au fost diagnosticate cu coronavirus. Dream Cruises a precizat miercuri că nicio persoană aflată în prezent la bord nu provine din China continentală.

Circa 30 de membri ai echipajului au raportat ”diferite simptome minore”, cum ar fi tuse şi dureri în gât, în timpul controalelor medicale efectuate la sosirea în Hong Kong, potrivit Dream Cruises. Un membru al echipajului a fost diagnosticat cu gripă, testele de temperatură nu au confirmat febră la restul de 29 de membri ai echipajului.

Oricine vine din China, obligat să stea în carantină 14 zile

Liderul din Hong Kong, Carrie Lam, a declarat miercuri că oricine vine din China continentală va sta în carantină timp de 14 zile. Ea a mai spus că două terminale pentru nave de croazieră vot fi închise pentru a reduce fluxul de oameni care intră în Hong Kong. Numărul cazurilor de coronavirus confirmate din Hong Kong a ajuns la 21, iar teritoriul a înregistrat luni primul deces provocat de această boală.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net