Cheagurile provocate de AstraZeneca apar mai mult la femei decât la bărbați

vaccin-astrazeneca-o-doza.jpg

Vaccin AstraZeneca
Vaccinul AstraZeneca ar putea avea printre reacțiile adverse apariția trombozei venoase

Potrivit unui studiu britanic, cheagurile de sânge provocate în cazuri rare de vaccinul pentru Covid-19 al AstraZeneca au apărut mai mult la femei decât la bărbaţi. Difirența de incidență este însă destul de mică.

Oficialii britanici au afirmat anterior doar că incidenţa cheagurilor era legată de vârstă şi că nu a fost stabilită o legătură cu sexul, menţionând că mai multe femei au fost vaccinate decât bărbaţii.

”Există acum unele dovezi că rata de incidenţă raportată este mai mare la femei în comparaţie cu bărbaţii, deşi acest lucru nu se observă la toate grupele de vârstă şi diferenţa rămâne mică”, a declarat Agenţia de reglementare a medicamentelor şi a produselor medicale (MHRA) în actualizările sale săptămânale privind cheagurile.

Unele ţări, inclusiv Marea Britanie, au recomandat ca doar persoanele peste o anumită vârstă să fie vaccinate. În ultimele cifre săptămânale, MHRA a arătat că incidenţa cazurilor de cheaguri şi a unor niveluri scăzute de trombocite a fost de 10,5 pe milion de doze, comparativ cu 9,3 pe milion săptămâna trecută. Au existat 242 de cazuri de formare de cheaguri, dintre care 6 au apărut după a doua doză.

Loading...
 
 

Citește și

  • Femeie care se vaccinează

    Vaccinul Astra Zeneca este al treilea vaccin anti Covid-19 care a ajuns în România și cu care ne vom imuniza. Este diferit de celelalte două seruri - cel de la Pfizer BioNtech și cel produs de compania Moderna - din multe puncte de vedere: nu este fabricat pe bază de ARN mesager, rapelul se efectuează într-un interval de până la 12 săptămâni de la prima injectare, iar condițiile de depozitare sunt mai accesibile.

  • ​În România s-au înregistrat până în acest moment 2.518 reacţii adverse la vaccinul AstraZeneca împotriva COVID-19, dintre care 861 de reacţii la persoane imunizate cu ser din lotul ABV2856, oprit de la utilizate în Italia, arată reprezentanţii Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19, într-un răspuns oferit în cadrul unei sesiuni de întrebări pe pagina de Facebook RO Vaccinare.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1