Cele mai scumpe mâncăruri din lume

22-23-glob-rexfeatures_5700671b.jpg

Sandvişul regal costă 1.077 de lei

Întrecere de recorduri culinare! Pe întreaga planetă a apărut moda de a prepara cele mai scumpe mâncăruri. Deşi pare incredibil, preparatele care costă o avere găsesc numeroşi clienţi.

Chiar dacă durează enorm pentru a le pregăti, o măiestrie cu totul deosebită şi se înfulecă într-o clipă, a apărut  întrecerea de a prepara cele mai scumpe mâncăruri de pe planetă. 

 

Cu ocazia sărbătoririi Reginei Elisabeta a II-a, la împlinirea vârstei de 90 de ani, compania Birds Eye a creat, recent, cel mai scump sandviş din lume. Ingredientele sunt pe măsura preţului de 271 de dolari (circa 1.077 de lei): caviar, maioneză de şofran, “degete de peşte” acoperite cu aur comestibil, sparanghel, violete comestibile şi multe alte arome care se potrivesc perfect. Şofranul e cel mai scump condiment din lume, ajungând la preţuri de 19 lei pe gram, iar aurul este cel mai scump metal, costând 160 de lei pe gram.

Tot recent a fost creat, în Australia, cel mai scump hot dog din lume. Costă 100 de dolari (circa 398 de lei) şi e preparat din vită hrănită numai cu iarbă, trufe negre, muştar cu vin Perigord obţinut după o reţetă din Dijon, care se servea în anul 1747.

Trufele negre sunt cele mai scumpe ingrediente alimentare din lume, care costă circa 4.000 de lei, kilogramul. Însă cel mai şocant rămâne cel mai scump tort din lume, care a costat 75 de milioane de dolari (298.231.585 de lei). Prăjitura uimitoare a fost preparată de stilista britanică Debbie Wingham pentru o familie din Emiratele Arabe Unite. Tortul cu lungimea de 1,5 metri şi greutatea de 450 de kilograme, cât a unui urs grizzly, a arătat ca o adevărată operă de artă. Wingham a muncit 1.100 de ore să-l împodobească. Ea a folosit 120 de kilograme de fondant şi 60 de kilograme de ciocolată pentru a pregăti delicioasa prăjitură, care a fost ornată cu 4.000 de diamante. Invitaţii au devorat măreţul tort în mai puţin de o jumătate de oră. 

22-23-alte-mancaruriiii.jpg

Fotografii: Rex Features/ Wenn/ Hepta

 

O cofetărie din Dubai a scos la vânzare cea mai scumpă îngheţată din lume, numită “Black Diamond” (Diamantul negru). Desertul delicios are în compoziţie trei dintre cele mai scumpe produse disponibile pe piaţă, trufe negre, şofran şi aur comestibil. Preţul este desigur pe măsura ingredientelor preţioase. O singură cupă costă 817 dolari (3.246 de lei). Îngheţata se poate cumpăra dintr-o cofetărie de lux situată în apropiere de faimosul hotel Burj al Arab. Clienţii o înfulecă, desigur, cât ai clipi, dar măcar pot să plece acasă cu bolul din ceramică marca Versace în care e servită. Cea mai scumpă pizza din lume e făcută de Nino’s Bellissima Pizza, o pizzerie din New York. Are diametrul de 30,5 centimetri, conţine caviar Petrossian, icre de somon, wasabi (condiment nipon), smântână şi arpagic. O felie costă 125 de dolari (497 de lei).

Loading...

Citește și

 • mancare vinete cuptor reteta post

  Mâncare de vinete la cuptor – o rețetă de post pe gustul tuturor. Poți înlocui vinetele cu dovlecei sau chiar cartofi.

 • mircea munteanu, pizza

  „Baxt thaj but mishto, romale! Hai noroc şi sănătate!“. Aşa sunt întâmpinaţi cei care ajung pe site-ul unei pizzerii din Târgu-Mureş, dedicat minorităţii rome.

 • mancare mazare pipote pui usturoi

  Vrei o mâncare gustoasă şi spţioasp? Iată propunerea noastră!

 • mancare mazare pipote carne rosii

  Uitasem de această reţetă de mâncare de mazăre cu pipote, peste care dădusem într-o carte mai veche de reţete. Ţin minte că o pregătisem după ce mama o gătise de foarte multe ori şi a fost foarte bună. Am avut o mică reticenţă când a venit vorba de pipote, gândindu-mă că s-ar putea să dureze mai mult, dar nu m-am descurajat. Am gătit şi am obţinut o mâncare foarte gustoasă.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1