Cele mai frumoase locuri din Turcia - idei pentru o călătorie de vis FOTO

cele-mai-frumoase-locuri-din-turcia-bodrum.jpg

cele mai frumoase locuri din turcia
Cele mai frumoase locuri din Turcia: Bodrum, unul dintre cele mai preferate de turişti
foto: tuktuk.ro

Cele mai frumoase locuri din Turcia oferă numeroase atracţii pentru turiştii care vor să viziteze această ţară. Turcia e una dintre cele mai populare destinaţii de vacanţă, deoarece asigură o varietate de locuri superbe, ce merită văzute. De la plajele din Antalya, până la munţii acoperiţi de ceaţă din partea de est a Mării Negre. Click! a făcut o selecţie cu cele mai frumoase locuri din Turcia.

Dacă nu ai fost până acum, nu ar trebui să mai aştepţi şi să planifici o călătorie de vis în Turcia. Este o ţară incredibil de frumoasă, cu o cultură vastă. Mai jos găsiţi cele mai frumoase locuri din Turcia care merită vizitate.

Cele mai frumoase locuri din Turcia: Istanbul

cele-mai-frumoase-locuri-din-turcia-istanbul-.jpg

Cele mai frumoase locuri din Turcia: Istanbul - Oraşul celor şapte coline
foto: tuktuk.ro

 

Unul dintre cele mai vechi oraşe din lume, Istanbul, care la un momet dat a umbrit chiar şi Roma antică, a fost prima capitală a Imperiului Bizantin. Frumuseţea se ascunde în fiecare colţ a oraşului. Oraşul este împânzit de palate române, bizantine şi otomane, moschei, biserici, mănăstiri, monumente, ziduri şi ruine. Istanbul se numără printre cele mai frumoase locuri din Turcia.

Cele mai frumoase locuri din Turcia: Plaja Patara

cele-mai-frumoase-locuri-din-turcia-plaja-patara.jpg

Cele mai frumoase locuri din Turcia: Plaja din Patara a fost votată una dintre cele mai frumoase plaje din lume
foto: esky.ro

 

Cu o lungime de 14 kilometri, Patara este una dintre cele mai mari întinderi de nisip din regiunea mediteraneană. Plaja este împânzită de ruine datând din perioada liciană şi română şi dune de nisip, aici neexistând clădiri, cu excepţia unei mici cafenele. Plaja Patara este şi locul în care trăieşte specia de ţestoase aflată pe cale de dispariţie, Loggerhead, şi una dintre cele mai frumoase locuri din Turcia.

Cele mai frumoase locuri din Turcia: Pamukkale

cele-mai-frumoase-locuri-din-turcia-pamukkale.jpg

Cele mai frumoase locuri din Turcia: Pamukkale - castelul din bumbac
foto: tuktuk.ro

 

Pamukkale, care înseamnă “castel din bumbac” în limba turcă, alcătuieşte un peisaj cu adevărat ireal în partea de vest a ţării, vestit pentru terasele sale de culoare albă. Acestea sunt din travertin, depozite de roca sedimentară formate de apă cu un conţinut foarte ridicat de minerale, ce provine de la izvoarele termale. Şi aceasta face parte din cele mai frumoase locuri din Turcia. Turcii se scaldă în aceste ape de mii de ani.

Cele mai frumoase locuri din Turcia: Bodrum

cele-mai-frumoase-locuri-din-turcia-bodrum.jpg

Cele mai frumoase locuri din Turcia: Bodrum, unul dintre cele mai de lux locuri
foto: tuktuk.ro

 

Cu plajele sale cu nisip auriu, străzile împânzite de magazine şi restaurante elegante, oraşul Bodrum este de multă vreme un refugiu la malul mării, preferat de mulţi. Oraşul se numea pe vremuri Halicarnassus şi a fost locul în care se află Mausoleul lui Mausolus, una dintre cele 7 minuni ale lumii antice. Fiind unul dintre cele mai frumoase locuri din Turcia, de la castel se poate vedea portul din Bodrum, în care sunt ancorate ambarcaţiuni de milioane de dolari.

Cele mai frumoase locuri din Turcia: Muntele Nemrut

cele-mai-frumoase-locuri-din-turcia-muntele-nemrut.jpg

Cele mai frumoase locuri din Turcia: Muntele Nemrut
foto: tuktuk.ro

 

Nemrut este un munte înalt de 2134 metri, aflat în partea de sud-est a Turciei, lângă oraşul Adiyaman. Din vârful muntelui Nemrut se poate admira întreaga privelişte a munţilor din împrejurimi şi este unul dintre cele mai frumoase locuri din Turcia. Principala atracţie o reprezintă apusul soarelui ce poate fi privit de pe terasă estică. De aici, capetele statuilor capătă nuanţe portocalii, ceea ce sporeşte misterul acestor locuri.

Cele mai frumoase locuri din Turcia: Antalya

cele-mai-frumoase-locuri-din-turcia-antalya.jpg

Cele mai frumoase locuri din Turcia: Antalya este preferată de majoritatea turiştilor
foto: tuktuk.ro

 

Antalya este cunoscută că fiind Riviera Turciei şi cel mai uimitor loc de pe coasta mediteranei. De asemenea, este considerată una dintre cele mai frumoase locuri din Turcia. Antalya este un amestec între un oraş modern prosper şi istorie antică, hoteluri boutique în stil otoman. De asemenea, puteţi profita din plin de peisajele frumoase vizitând cascadele Düden sau Kursunlu.

Cele mai frumoase locuri din Turcia: Olüdeniz

cele-mai-frumoase-locuri-din-turcia-plaja-oludeniz.jpg

Cele mai frumoase locuri din Turcia: Ölüdeniz. Plaja este faimoasa pentru nuanţele sale turcoaz
foto: tuktuk.ro

 

Ölüdeniz este o mică aşezare situată pe coasta de sud-vest a Marii Egee. Aici se află un golf din nisip, chiar la intrarea în Ölüdeniz, într-o lagună albastră. Plaja este faimoasa pentru nuanţele sale turcoaz şi rămâne una dintre cele mai fotografiate plaje din regiunea mediterană şi una dintre cele mai frumoase locuri din Turcia.

Cele mai frumoase locuri din Turcia: Ankara

cele-mai-frumoase-locuri-din-turcia-ankara.jpg

Cele mai frumoase locuri din Turcia: Ankara este al doilea oraş ca mărime după Istanbul
foto: tuktuk.ro

 

Frumuseţea rustică şi robustă se regăseşte în capitală Turciei, Ankara, al doilea cel mai mare oraş după Istanbul şi centrul guvernului turc. Oraşul este cunoscut pentru caprele de Angora cu părul lung şi pentru preţuita lână de mohair. Centrul istoric al Ankarei este situate pe un deal stâncos, care se ridică la 150 m deasupra câmpiei pe malul stâng al răului Sakarya.

 

 

Loading...