Cele mai emoționante imagini cu soldații înainte de plecarea pe front

sarut2.jpg

sarut front al doilea razboi mondial
Nu știau dacă aveau să își mai revadă vreodată iubitele, așa că au dorit să își ia rămas-bun printr-un sărut pasional
Foto AP

Se spune că timpul schimbă orice, dar există unele lucruri care nu pot dispărea odată cu trecerea timpului iar cel mai important dintre acestea este iubirea. Mai multe fotografii realizate în tmipul celui de-al Doilea Război Mondial au surprins momentul emoționant în care soldații își iau rămas-bun de iubitele sau soțiile lor printr-un sărut pasional.

Conform BoredPanda.com, numeroase imagini realizate în timpul celei de-a doua conflagrații mondiale și care au rămas documente istorice deosebit de importante pentru noi, posteritatea, ne reamintesc cât de scurtă și valoroasă este viața.

În mod obișnuit, atunci când ne luăm la revedere de la cei dragi, ne așteptăm că îi vom revedea curând. Partea cea mai emoționantă a acestor fotografii este faptul că mulți dintre soldații care au plecat pe front nu s-au mai întors pentru a-și revedea iubitele. Al Doilea Război Mondial a cauzat mult prea multe pierderi omenești, iar cei care au supraviețuit au fost în general afectați psihologic de dramele războiului sau au privit lumea dintr-o cu totul altă perspectivă.

Majoritatea soldaților din imagini par fericiți înainte de a pleca pe front. Mulți dintre aceștia, fiind tineri, nu știau ce avea să urmeze. Nimeni nu s-a întors în aceeași stare în care a plecat. În afară de cei care și-au găsit sfârșitul, supraviețuitorii fie și-au pierdut unul dintre membre, fie, dacă au rămas întregi, au fost grav afectați psihic sau au căpătat o boală.

Aceste fotografii istorice sunt cruciale chiar și pentru cei care au trăit dramele războiului, amintindu-le că, după atâta moarte și dezumanizare, oamenii obișnuiau să și iubească.

 • sarut front al doilea razboi mondial
  Soldați, sărutându-și iubitele înainte de a pleca pe front
  Foto AP
 • sarut front al doilea razboi mondial
  Soldat, sărutându-și iubita pe iarbă. Pentru mulți, acesta a fost ultimul moment de bucurie din viața lor
  Foto AP
 • sarut front al doilea razboi mondial
  Soldat sărutând o fata pe tanc, sub privirile camarazilor de pluton
  Foto AP
 • sarut front al doilea razboi mondial
  Una dintre cele mai celebre fotografii din istorie. Un marinar sărutând o infirmieră în Time Square din New York. Imaginea a simbolizat sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, în 1945
  Foto AP
 • sarut front al doilea razboi mondial
  Militar în grad superior, sărutându-și iubita
  Foto Getty
 • sarut front al doilea razboi mondial
  Ca un adevărat cuceritor, acest soldat pare să fie așteptat cu drag de trei fete
  Foto Getty
 • sarut front al doilea razboi mondial
  Soldați, înainte de plecare pe frontul din Egipt, se apleacă peste ferestrele vagoanelor pentru a-și săruta alesele
  Foto Getty
 • sarut front al doilea razboi mondial
  6 septembrie 1950, sărut de rămas-bun înainte de a pleca în Războiul din Coreea. Acest conflict a fost una dintre consecințele celui de-al Doilea Război Mondial
 • sarut front al doilea razboi mondial
  O tânără pe role, alături de iubitul său soldat, în anii 1940
 • sarut front al doilea razboi mondial
  Soldați luându-și la revedere de pe navele care aveau să îi transporte pe frontul din Egipt
 • Maximize

1/10
 

Apreciază cu un like pagina noastră de Facebook dacă ți-a plăcut acest articol. Vei afla și mai multe informații interesante!

 

Loading...

Citește și

 • pantaloni femei moda

  Chiar și în 1939, ceea ce purtai spunea multe lucruri despre tine. Hainele defineau pătura socială din care făceai parte și erau o reflexie puternică a statutului tău. Femeile și bărbații bogați și cu funcții importante se schimbau de câteva ori pe zi și întotdeauna pentru cină.

 • zidul atlanticului nazisti germania aliati europa razboi mondial fortificatii

  Zidul Atlanticului a fost un sistem de fortificații construit de-a lungul liniei de coastă din vestul Europei. Aceste fortificații au fost realizate de Germania nazistă în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, mai exact în perioada 1942-1945.

 • razboi mondial aliati nazisti

  În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, Puterile aliate au fost nevoite să ia anumite decizii care au influențat negativ desfășurarea războiului (care a durat mai mult decât ar fi trebuit). Aliații au făcut câteva greșeli care au avut un impact brutal și imediat asupra soldaților și civililor, relatează Gizmodo. Autorul articolului din sursa citată susține totuși că acestea sunt doar câteva dintre greșelile făcute în timpul războiului, lista putând continua.

 • al doilea razboi mondial scenarii

  Deciziile luate de liderii mondiali în timpul războaielor au fost cruciale. Fiecare „mutare” avea potențialul de a schimba cursul istoriei. O serie de versiuni și scenarii ar fi putut duce la cu totul alt sfârșit al celui de-Al Doilea Război Mondial. De-a lungul timpului, mulți istorici s-au întrebat ce s-ar fi întâmplat dacă ar fi fost luate decizii diferite și cum ar fi arătat lumea pe care o știm acum.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1