Cei șase români de pe nava Diamond Princess au fost aduși azi în țară! Vor rămâne 14 zile în carantină

romani-diamond-princess.jpg

Cei șase români de pe Diamond Princes s-au întors în țară
Cei şase români de pe nava Diamond Princess care au cerut să fie repatriaţi au fost aduşi în ţară
Foto: MAPN

După mai multe săptămâni de coșmar, cei şase români de pe nava Diamond Princess care au cerut să fie repatriaţi au fost aduşi în ţară, sâmbătă dimineaţă (22 februarie). Nava de croazieră Diamond Princess este în carantină din 3 februarie în portul Yokohama.

Aceștia au venit cu o aeronavă militară care a aterizat la Baza Aeriană 90. Aeronava C-27J Spartan este configurată pentru misiuni de evacuare medicală şi are instalată o cameră specială de izolare, a transmis MApN. Ei vor rămâne în carantină 14 zile, testele făcute înainte de îmbarcarea în avion la Tokyo fiind negative pentru infecţia cu coronavirus.

sase-romani-diamond-princess.jpg

Cei șase români de pe Diamond Princes s-au întors în țară
Transportul a fost realizat cu respectarea întocmai a măsurilor pentru protecția personalului și a tehnicii, obligatorii în astfel de situații
Foto: MAPN/ Adrian Sultănoiu

Nava Diamond Princess, în carantină de aproape trei săptămâni

Cei şase cetăţeni au fost transportaţi din Japonia în Germania cu zboruri de evacuare medicală desfăşurate în cadrul Mecanismului de Protecţie Civilă al Uniunii Europene.

Aeronava, configurată pentru misiuni de evacuare medicală şi având instalată o cameră specială de izolare, a fost operată de un echipaj condus de locotenent-comandorul Romeo Gârz şi a avut la bord o echipă medicală aparţinând SMURD Bucureşti.

Transportul a fost realizat cu respectarea întocmai a măsurilor pentru protecţia personalului şi a tehnicii, obligatorii în astfel de situaţii. 

Ministerul Sănătăţii a precizat că este vorba despre doi pasageri şi patru membri ai echipajului, ei fiind examinaţi medical înainte de îmbarcare, testaţi pentru noul coronavirus (COVID-19), testele fiind negative.

"În România, conform procedurilor, cele 6 persoane vor rămâne încă 14 zile sub supraveghere medicală într-un spaţiu special destinat din Bucureşti, în care sunt respectate condiţiile de izolare. Ministerul Sănătăţii va informa cu privire la starea lor de sănătate", arată MS.

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1