Ce măsuri s-au luat pe podul Westminster din Londra, de frica atentatelor

coroane_1.jpg

podul Westminster, atentat, romanca ucisa atentat, preventie, masuri, camioane ucigase
Zona este încă plină de coroane de flori
foto: Gheorghe Chelu

Pe 23 martie, un atac terorist a zguduit Londra, după ce un islamist născut în Marea Britanie a lovit intenţionat, cu un vehicul, zeci de persoane, pe Podul Westminster. În atact au fost victime și doi români, Andreea Cristea (31 de ani) și iubitul ei, Andrei Burnaz. Din păcate, Andreea a murit la spital, pe 6 aprilie. La 7 luni de la tragedie, locul este încă plin de coroane de flori, iar un parapet de siguranță separă acum carosabilul de trotuar.

Reporterul Click! a ajuns săptămâna trecută podul Westminster din Londra, iar locul îți amintește instant de tragedia de pe 23 martie. Zeci de coroane de flori și zeci de lumânări sunt încă acolo, în memoria celor 6 persoane decedate, printre care și românca noastră, Andreea Cristea. După acel nefericit eveniment, autorităţile londoneze au luat măsuri pentru siguranța pietonilor. La scurt timp după atentat, un parapet din beton a fost ridicat între drumul de acces al maşinilor şi trotuarul de pe podul Westmister, pentru a preveni astfel de tragedii.

podul Westminster, atentat, romanca ucisa atentat, preventie, masuri, camioane ucigaseZoom
Parapetul separă acum carosabilul de zona pietonală
foto: Gheorghe Chelu

În ultimii ani, atacurile teroriste de acest gen s-au înmulțit. În 14 iulie 2016, un cetățean francez cu origini tunisiene a spulberat o mulțime de oameni cu un camion de 19 tone, pe Promenade des Anglais, la Nisa. Pe 20 decembrie 2016, un camion a intrat în mulțime la târgul de Crăciun din Berlin, iar pe 7 aprilie 2017, scenariul s-a repetat în Stockholm, Suedia.

podul Westminster, atentat, romanca ucisa atentat, preventie, masuri, camioane ucigaseZoom
Așa arăta zona înainte de atentatul din 23 martie
foto: Hepta

atentat, londra, victima, andreea, inmormantare, ambasadaZoom
În momentul atacului, Andreea şi logodnicul ei erau în vizită, la Londra
loading...
Loading...

Citește și