Ce ingenios! Unde au fost ascunse bijuteriile Elisabetei a II-a când au năvălit naziștii

gettyimages-696207450.jpg

elisabeta a ii-a
În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, bijuteriile reginei au fost ascunse
Foto: Getty

În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, când naziștii au atacat Marea Britanie, una dintre grijile principale ale Familiei Regale a fost să ascundă Bjuteriile Coroanei, de teamă ca în cazul în care țara ar fi fost ocupată, să nu găsească prețioasa comoară.

Hitler ordonase generalilor săi să confiște toate bunurile de valoare, opere de artă, bani și biuterii, din țările ocupate. Cunoscând acest pericol, Familia Regală a ascuns rapid Bijuteriile Coroanei, care sunt păstrate cu sfințenie de sute de ani. până acum, se știa că pietrele prețioase ale Reginei au fost duse în castelul din centrul orașului Windsor, dar nu se cunosc mai multe detalii.

Elisabeta a II-a a lămurit acest mister, în cadrul unui interviu pentru BBC. În anii războiului, rege al Marii Britanii era încă tatăl Elisabetei, George al VI-lea. El a ordonat atunci, în fața pericolului nazist, ca Bijuteriile Coroanei să fie ascunse într-o cutie de metal pentru biscuiți, iar aceasta să fie pusă într-o groapă adâncă, săpată sub un tunel folosit ca ieșire de urgență din castel.

În mod bizar, Elisabeta a II-a însăși a aflat acest secret abia în cadrul interviului, de la comentatorul regal, Alestair Bruce: „Ceea ce este atât de minunat e faptul că regina nu cunoștea acest lucru. A i-l spune, a părut atât de ciudat”, a mărturisit el, conform Daily Star.

Loading...

Citește și