Caz șocant! Cine e omul infectat cu COVID-19 care a băgat 40.000 de oameni în carantină

Ultima actualizare:

    În Punjab au fost confirmate 30 de cazuri de coronavirusFoto: Getty Images
În Punjab au fost confirmate 30 de cazuri de coronavirusFoto: Getty Images

Autoritățile indiene din nordul statului Punjab au fost nevoite să ia măsuri drastice de carantină pentru aproximativ 40.000 de cetățeni din 20 de state, în urma unui focar de coronavirus generat de o singură persoană, informează BBC.

Număr record de persoane intrate în carantină, după ce un bărbat bolnav de coronavirus nu a ascultat sfaturile autorităților de autoizolare și a participat la o adunare ce poate strânge laolată și în jur de 10.000 de oameni. Este vorba despre un predicator indian, în vârstă de 70 de ani, care a murit de coronavirus, însă medicii au aflat abia după moartea sa că era infectat.

Bărbatul ar fi ignorat toate sfaturile autorităților de a rămâne în autoizolare, după ce s-a întors dintr-o călătorie în Italia și Germania, au declarat oficialii din Punjab pentru BBC. Bărbatul, Baldev Singh, a mers să sărbătorească un festival sikh în localitatea Hola Mohalla cu puțin timp înainte de a muri.

Evenimentul, care durează șase zile, atrage în jur de 10.000 de oameni în fiecare zi. La doar o săptămână după moartea sa, 19 dintre rudele sale au avut rezultate pozitive la Covid-19. India are în total 640 de cazuri confirmate de coronavirus, dintre care 30 sunt în Punjab.

„Până în prezent, am reușit să urmărim 550 de persoane care au intrat în contact direct cu el, iar numărul este în creștere. Am închis 15 sate în jurul zonei în care s-a plimbat bărbatul”, a declarat un oficial pentru BBC. Alte cinci sate dintr-o comună alăturată au fost, de asemenea, închise, de frica răspândirii virusului.

Nu este prima situție de acest gen generată în India, care a pus condiții carantină în masă. În Bhilwara, un oraș care se bazează exclusiv pe industria textilă, din nordul statului Rajasthan, există temeri că un grup de medici care au fost infectați de un pacient ar fi putut răspândi boala la sute de oameni. Șapte mii de oameni din satele vecine orașului sunt în autoizolare acasă.

image
image
image
image
image
image
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
legume fructe vitamine naturale jpg
roman bogat cantacuzino1 jpg
Rares Bogdan FOTO Facebook
image
actualitate.net
image
actualitate.net