Care sunt țările care dețin cele mai multe arme pe cap de locuitor?

504210982

arme locuitori civili
În Stele Unite se găsesc cele mai multe arme de foc pe cap de locuitor.
Foto GettyImages

Este vorba nu despre armele deținute de militari, ci de armele de foc care se află în posesia populației civile. Populația aproape fiecărei țări deține arme de foc, fie pe cale legală, pentru propria siguranță, fie ilegală. Dar oricât de legală sau nu ar fi posesia armelor de foc, ele tind să producă numeroase victime anual.

Statele Unite ocupă de departe locul de frunte când vine vorba de numărul de arme deținute de civili – o medie de 88 de arme pentru 100 de persoane, conform The Guardian. Cu toate acestea, nu în Statele Unite se produc cele mai multe crime prin împușcări. Locul de frunte al celor mai multe crime este deținut de Puerto Rico, Honduras, El Salvador și Jamaica. În cazul Puerto Rico nu s-a putut stabili o medie a numărului de arme la 100 de locuitori deoarece nu s-au putut aduna suficiente date în acest sens.

Țara       Procentaj nr.                 Nr. de                       Media nr. de arme

             omucideri/armă        omucideri/armă               la 100 locuitori

 

SUA                60                            9,146                                  88,8

Puerto Rico    94,8                           692                                      -

Honduras        83,4                          5,201                                  6,2

El Salvador     76,9                         2,446                                   5,8

Jamaica         75,6                         1,080                                   8,1

Europa uimește și ea prin numărul de arme deținute de populația civilă. Paradoxal, primele locuri sunt ocupate de țări precum Elveția sau Finlanda. Un alt aspect interesant este faptul că Elveția, deși este țara europeană cu cel mare număr de arme de foc pe cap de locuitor, este și țara cea mai sigură din acest punct de vedere.

Iată o hartă care arată numărul de arme de foc la 100 de locuitori în Europa:

harta_europa_arme.jpg

arme europa locuitori
După cum se observă, țările cu cele mai multe arme pe cap de locuitor sunt chiar cele occidentale.
Foto © Jakub Marian (overlay), Tindo - fotolia.com (blank map)
Loading...

Citește și

  • Legea privind regimul armelor şi muniţiilor a fost modificată urgent, astfel că românii pot obţine permis de port-armă mai greu decât înainte.

  • O nouă legislație privind armele de foc a intrat în vigoare de vineri. Potrivit Mediafax, noul act normativ, aduce mai multe modificări Legii 295/ 2004 privind regimul armelor şi muniţiilor. Poliția Română anunță printr-un comunicat că acum apare posibilitatea ca în orice moment să fie cerută reexaminarea psihologică a celor care au permis de port-armă

  • Un medic ginecolog român este cercetat în Grecia după ce poliţia a descoperit în locuinţa sa din Iraklio, un întreg arsenal de arme, relatează Kathimerini în ediţia electronică, preluat de Mediafax

  • adolf hitler carl gustaf emil mannerheim

    În cele peste 5000 de discursuri fulminante, Adolf Hitler și-a fermecat audiența cu o voce antrenată îndelung pentru a capta atenția mulțimii. Vocea Fuhrerului a fost caracterizată de istorici ca fiind una copleșitoare și care transmitea putere și genera teamă și supunere.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1