Care sunt cele mai misterioase locuri de pe Terra: nimeni nu își poate explica ce s-a întâmplă acolo

Ultima actualizare:
Stonehenge cele mai misterioase locuri de pe Terra
Stonehenge cele mai misterioase locuri de pe Terra

Unele dintre cele mai misterioase locuri de pe Terra țin pe jar și acum cercetătorii care nu își pot explica ce secrete ascund.  

Fie că vorbim de piramide sau de Stonehenge, celebrul monument din Marea Britanie, misterele Terrei nu încetează niciodată să ne surprindă și să ne uimească.

În continuare, o listă a celor mai cunoscute dar și mai fascinante locuri misterioase de pe Terra.

Stonehenge este un monument aflat în Anglia. Mai exact, acolo se află patru cercuri concentrice construite din pietre. Cercul cel mai mare are 33 de metri ăn diametru și este construit din 30 de blocuri imense de piatră așezate vertical. Construcția a fost făcută în jurul anului 3.000 înainte de Hristos.

nazca cele mai misterioase locuri de pe Terra
nazca cele mai misterioase locuri de pe Terra

În ce constă misterul din jurul acestui monument: fiecare piatră din cadrul ansamblului cântărește cam 500 de kilograme și a fost adusă  de la o distanță de 322 de km. Vorbim despre anul 3.000 înainte de Hristos, așa că dacă te întrebi care sunt cele mai misterioase lucruri de pe Terra, cu siguranță acest monument trebuie să îl incluzi pe listă.

Deși s-au făcut numeroase cercetări, nu se înțelege cu exactitate motivul pentru care a fost construit acest monument, însă cel mai probabil a fost unul religios.

Cele mai misterioase locuri de pe Terra: Liniile Nazca

 Marea Piramida din Giza cele mai misterioase locuri de pe Terra
Marea Piramida din Giza cele mai misterioase locuri de pe Terra

Liniile Nazca sunt o serie de geoglife, forme in relief, aflate pe un platou înalt și arid care se întinde pe 80 de kilometri. Oamenii de știință au descoperit că liniile au fost făcute între anii 650 și 400 înainte de Hristos. Inițial liniile au fost descoperite în anii 1930 de către oamenii care călătoreau în zboruri comerciale deasupra zonei.

Formele desenate reprezintă plante și animale, grămezi de roci și figuri care decorează laturile colinelor din jur. Printre reprezentări se mai numără maimuțe, tarantule, condori, iguane și multe forme geometrice cum ar fi cercuri, linii perfect paralele sau trapezoide - unele întinzându-se pe 14 km.

Conform cercetărilor, pentru realizare a fost nevoie de coordonare aeriană, așadar rămâne un mare mister cum a reușit cineva să facă asta în acei ani.

Cele mai misterioase locuri de pe Terra: Marea Piramida din Giza

ochiul saharei cele mai misterioase locuri de pe terra
ochiul saharei cele mai misterioase locuri de pe terra

Până la construcția Turnului Eiffel în anul 1889, Piramida din Giza a fost cea mai înaltă construcție din lume și asta încă din Antichitate. La construcția acestei piramide ar fi lucrat peste 100.000 de oameni și ar fi durat peste douazeci de ani ca ea să fie terminată.

La construcție au fost nevoie de peste 2 milioane și jumătate de metri cubi de piatră, fiecare bloc de piatră din cele 2 milioane folosite cântărește peste 2 tone.

Cele mai misterioase locuri de pe Terra: Ochiul Saharei

Valea Uscata Wright cele mai misterioase locuri de pe terra
Valea Uscata Wright cele mai misterioase locuri de pe terra

Ochiul Saharei se află în Mauritania, în partea de sud-vest a deșertului Sahara. Este unul dintre cele mai misterioase locuri de pe Terra deoarece nu se știe cu exactitate cum s-a format dar cel mai probabil ar fi în urma unui impact dintre Terra și un meteorit. În orice caz, minunea este vizibila chiar și din spațiu datorită mărimii impresionante.

Cele mai misterioase locuri de pe Terra: Valea Uscata Wright


    Valea Uscata Wright cele mai misterioase locuri de pe terra
Valea Uscata Wright cele mai misterioase locuri de pe terra

Valea Wright din Antarctica este unul dintre cele mai misterioase locuri de pe Terra. Este cel mai uscat loc de pe Pământ, se află pe coasta de vest a golfului McMurdo. Are o lungime de 60 de km și o lațime de 8. Temperatura în acea zonă atinge o minima de -70 de grade iar cea mai ridicată temperatura înregistrată a fost de 15 grade. După aprecierea cercetătorilor, în acea regiune nu au mai căzut precipitații de mai multe milioane de ani.

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net