Bulgarii, îndemnați să mănânce roșii imediat după vaccinarea cu serul AstraZeneca

Click desktop articole 300x250 p1

Citeste tot despre: 

Click desktop articole 300x250 p2

N-a fost o glumă de 1 aprilie, ci o recomandare făcută cetăţenilor bulgari de un specialist!

Profesorul Todor Kantardjiev, directorul Centrului Naţional Bulgar pentru Boli Infecţioase, îndemană persoanele vaccinate anti-COVID-19 să mănânce roşii imediat după imunizare, deoarece aceste legume previn coagularea sângelui, după cum transmite Euractiv.

Profesorul de la sud de Dunăre a făcut acest comentariu pentru a îndepărta temerile legate de imunizarea cu vaccinul produs de grupul farmaceutic AstraZeneca, ser a cărui utilizare a fost restricţionată în câteva state ale Uniunii Europene, după semnalarea unor cazuri  de tromboză.

Până în prezent, Bulgaria a vaccinat doar 6% din cetăţenii săi, rezultat care o clasează pe ultimul loc în rândul țărilor din Uniunea Europeană, scrie adevarul.ro.

Principalul vaccin anti-COVID-19 folosit în Bulgaria este cel fabricat de AstraZeneca, a cărui denumire este acum Vaxzevria. Într-un comunicat publicat miercuri, Agenţia Europeană a Medicamentului  precizează că supravegherea și cercetările în cazul acestui vaccin nu au dus până acum la identificarea unor eventuali factori de risc, care să favorizeze formarea unor cheaguri se sânge (tromboză).

„Beneficiile vaccinului AstraZeneca în prevenţia COVID-19 depăşesc riscurile unor efecte secundare”, subliniază Agenția Europeană a Medicamentului.

Franţa, Germania şi Spania au restrâns folosirea vaccinului AstraZeneca/Oxford în cadrul campaniei de vaccinare.

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5