Brexitul, în pericol! Parlamentul poate bloca ieșirea Marii Britanii din UE

Ultima actualizare:

    „Am votat pentru ieșirea din Uniunea Europeană pentru a redeveni un stat independent și suveran"Foto: Getty
„Am votat pentru ieșirea din Uniunea Europeană pentru a redeveni un stat independent și suveran"Foto: Getty

Theresa May, premierul englez, își crease o strategie pentru a demara cât mai repede procedurile de ieșire a Marii Britanii din Uniunea Europeană, dar planurile ei sunt acum în pericol.

Înalta Curte a decis că primul-ministru nu are dreptul de a invoca prerogativa regală și Articolul 50 de ieșire din UE fără a implica Parlamentul. Această mișcare a celor trei judecători care au luat decizia aruncă Brexitul într-o bulă de nesiguranță și pe britanici într-o confuzie totală, iar Theresa May este în dificultate: nu știe dacă poate începe demersul până la sfârșitul lunii martie, pentru ca Marea Britanie să părăsească comunitatea europeană până în primăvara lui 2019, notează The Independent.

Dacă Guvernul va fi forțat să ducă hotărârea la mâna Parlamentului, atunci nu ar exista mai nicio șansă pentru ca programul stabilit anterior să fie respectat. Guvernul este decis să atace totul la Curtea Supremă și chiar să ajungă la Curtea Europeană de Justiție.

May afirmă că referendumul prin care a fost decisă ieşirea ţării din UE nu are nevoie de un vot în Parlament, dar tabăra anti-Brexit a invocat că acest lucru este neconstituțional.

În urmă cu o lună, Theresa May a declarat: „ Am votat pentru ieșirea din Uniunea Europeană pentru a redeveni un stat independent și suveran. Vom face ceea ce fac statele independente și suverane – să decidem singuri pentru noi înșine cum să controlăm imigrația”.

„Strategia dură Brexit” a premierului britanic  presupune încetarea liberului schimb cu Bruxelles-ul, centrul politic și economic al Uniunii Europene – va ieși din zona libertății de mișcare a bucunurilor, serviciilor și mai ales a cetățenilor europeni pe teritoriul englez. Acest lucru va însemna izolarea Marii Britanii de piața europeană – cel puțin privarea de libertățile de care se bucură statele membre UE.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mircea Fechet, ministrul Mediului și Nicolae Ciucă, președintele Senatului, participă la evenimentul de lansare a Sistemului Garanţie-Returnare RetuRO la un supermarket din București. FOTO Inquam Photos / George Călin
image
image
image
image
image
image
preturi peste, slatina, olt   foto alina mitran (9) jpg
munte pixabay jpg
caine pixabay jpg
pensie jpg
restaurant 1284351 1280 jpg
vegetables 790022 1280 jpg
cirese pixabay jpg
dalmatian pelican 5791386 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net