Boris Johnson, implicat într-un mega-scandal care a înfuriat Anglia. Ce-a putut să spună e halucinant

boris.jpg

Boris Johnson
Boris Johnson este primul lider al lumii care s-a îmbolnăvit de coronavirus
Sursa foto: Getty Image
Citeste tot despre: 

Boris Johnson este implicat într-un scandal de proporții în Marea Britanie, care a scandalizat întreaga țară. Potrivit daily Mail, el ar fi spus „fără alte nenorocite de carantine – să se strângă cadavrele cu miile”, după ce a aprobat un al doilea lockdown la nivelul întregii Anglii la finalul anului trecut.

Informația a fost publicată pentru prima dată de Daily Mail, luni, iar presupusele comentarii ar fi fost făcute după ce premierul Johnson a trebuit să accepte un lockdown de patru săptămâni, în noiembrie anul trecut.

Confruntat cu furia familiilor celor morți în pandemie, Boris Johnson și miniștrii săi au negat insistent că premierul ar fi făcut astfel de afirmații.  

De asemenea, Executivul de la Londra se confruntă cu mai multe cereri de investigare a modului în care a fost gestionată pandemia, care a lăsat anul trecut, în Marea Britanie, unul dintre cele mai mari bilanțuri de morți COVID-19, scrie G4media.

Opoziția cere demisia lui Boris Johnson

Opoziția din Parlamentul de la Londra cere demisia lui Johnson în urma comentariilor – laburiștii spun că „Johnson a degradat funcția pe care o deține prin comportamentul său neglijent, însă trivializarea celor peste 127.000 de decese care au survenit în timpul guvernării sale, reprezintă un nou record de josnicie”.

Partidul Național Scoțian transmite, de asemenea, că „premierul trebuie să demisioneze dacă se va dovedi că a făcut acest comentarii”.

„Îi cerem prea mult premierului să fie empatic și să ne respecte durerea? Acest fapt demonstrează că este nevoie de o investigație urgentă, să înțelegem deciziile pe care le-a luat guvernul”, a transmis o organizație a familiilor victimelor Covid-19, în urma informațiilor apărute în presa britanică.

 

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1