Boeing vrea să despăgubească familiile victimelor din accidentele avioanelor 737 Max! Rudele nu au acceptat

Ultima actualizare:

    Pandemia de COVID-19 a obligat companiile aeriene să blocheze la sol avioanele pentru mai mult de o lunăFoto: Arhiva Click!
Pandemia de COVID-19 a obligat companiile aeriene să blocheze la sol avioanele pentru mai mult de o lunăFoto: Arhiva Click!

Familiile victimelor din cele două accidente fatale ale unor aeronave Boeing 737 MAX vor primi fiecare aproximativ 144.500 de dolari din partea companiei. Banii provin dintr-un fond de asistenţă de 50 de milioane de dolari.

Fondul a început să accepte cereri, care trebuie depuse înainte de 2020. Avocaţii familiilor victimelor, dintre care multe au dat Boeing în judecată, au respins fondul drept un artificiu de publicitate, potrivit news.ro.

„144.000 de dolari nici măcar nu se apropie de a compensa niciuna dintre familiile noastre sau oricare altă familie. Nu este o sumă care să mulţumească familiile. Familiile vor răspunsuri”, a declarat Nomaan Husain, un avocat din Texas care reprezintă 15 dintre familii. Aeronavele 737 Max sunt consemnate la sol din luna martie, iar investigatorii evaluează siguranţa acestora, în urma accidentelor fatale din Indonezia şi Etiopia, în care peste 340 de oameni şi-au pierdut viaţa.

Avioanele Boeing 737 nu aveau două măsuri de siguranță

Niciuna din aeronavele 737 Max prăbușite în Indonezia și Etiopia nu au avut doi senzori foarte importanți. Aceste măsuri de siguranță sunt vândute pentru costuri suplimentare. Acum, unul dintre ele ar putea deveni standard în avioane. În urma celor două accidente aviatice, 346 de oameni și-au pierdut viața. Compania Boeing a vândut avioanele 737 Max care s-au prăbușit în Indonezia și Etiopia fără două caracteristici de siguranță pe care producătorul de aeronave din SUA le oferă companiilor aeriene doar pentru un cost suplimentar. Nu este încă clar ce a provocat prăbușirea zborului Lion Air 610 și zborul 302 al companiei Ethiopian Airlines, dar anchetatorii au declarat că datele de zbor arată asemănări clare între cele două incidente. 

Cele două caracteristici de siguranță în cauză sunt două indicatoare de „unghi de atac”, niciuna dintre ele nu a fost inclusă în aeronavă de Boeing ca elemente de siguranță standard.

Boeing îl va face pe unul dintre cele două elemente de siguranță - un indicator luminos - standard pentru aeronavele 737 Max 8, potrivit oficialilor anonimi citați de Associated Press.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net