Blocaţi în Paradis!

zermatt.jpg

avalanse
Există un mare risc de avalanşe
Foto: Facebook
Citeste tot despre: 

13.000 de schiori au rămas blocaţi în staţiunea Zermatt, din Alpii elveţieni, după ce o cantitate impresionantă de zăpadă a căzut în ultima vreme.

Din cauza căderilor masive de zăpadă, 13.000 de turişti au rămas blocaţi în faimoasa staţiune de schi din Elveţia, Zermatt, cantonul Valais. Căderile de pietre şi riscul uriaş de avalanşe a dus la închiderea şoselelor şi a căii ferate. Faimosa staţiune a rămas, de marţi, 9 ianuarie, ruptă de lume. Turiştii care au rămas blocaţi sunt cazaţi în număr de circa 7.000 în hoteluri şi 6.000 în apartamente. Populaţia localităţii se ridică la 5.500 de locuitori. “Nu se mai poate schia şi nici face plimbări. Zăpada este depusă în strat foarte mare”, spun turiştii blocaţi, care nu au intrat în panică.

blocati.jpg

turisti
Turiştii se distrează prin zăpadă
Elicopterele fac zboruri în zonă pentru a cerceta cât este de gravă situaţia. Pentru această regiune, pericolul de avalanţă este de 5 grade, cel mai ridicat. Poliţia spune că situaţia ar trebui să evolueze favorabil, fiindcă a încetat căderea precipitaţiilor. Alunecările de teren şi avalanşele rămân totuşi posibile.

 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1