Bilanţul final al tragediei din Grecia: 25 de oameni, încă sunt daţi dispăruţi

Ultima actualizare:

    Pe acest loc s-au înregistrat temperaturi de 1.600 de grade Celsiusfoto EPA
Pe acest loc s-au înregistrat temperaturi de 1.600 de grade Celsiusfoto EPA

Bilanţul final al incendiului de vegetaţie care a pârjolit partea estică din Attica a ajuns la 91 de morţi. Voluntarii au mai descoperit sâmbătă şi duminică alte trupuri carbonizate. Speranţele rudelor se năruie de la o clipă la alta. Duminică, primele victime ale dezastrului de luni, 23 iulie, au fost conduse pe ultimul drum.

Bilanţul final al incendiului din Grecia este devastator: 91 de morţi, peste 500 de răniţi, mii de case distruse şi 25 de persoane sunt încă date dispărute. Salvatorii caută cu disperare în munţii de cenuşă din satul Mati, din Kineta şi Rafina. 25 de persoane sunt încă date dispărute. 59 de cadavre au fost recuperate şi 28 urmează să fie identificate după probele ADN. Patru persoane sunt încă iunternate în stare critică, la spital. Peste 300 de pompieri şi voluntari caută ore în şir printre munţii de cenuşă sperând să găsească urme umane. „Nu mai sunt speranţe să găsim supravieţuitori. În zonele în care căutăm au fost înregistrate temperaturi de peste 1.600 de grade Celsius. E imposibil să fi scăpat cineva cu viaţă”, a declarat pentru Euronews unul dintre voluntari, venit tocmai de la Atena pentru a da o mână de ajutor la căutări. Oricât de antrenaţi ar fi, pompierii abia se abţin să nu izbucnească în plâns atunci când descoperă papucei carbonizaţi şi păpuşi umplute de funingine. „Aici au murit mulţi copii. Este vacanţă şi Mati este genul de sătuc unde copiii vin să stea la bunici. E îngrozitor!”, a mai adăugat salvatorul. Alături de voluntari, la operaţiunile de căutare participă şi rudele celor dispăruţi. Cu lacrimi în ochi, acestea speră din tot sufletul şi se roagă în gând să nu-i găsească niciodată pe cei dragi... sub munţii de cenuşă, negri ca moartea.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net