Belgia interzice călătoriile neesenţiale în afara ţării începând de miercuri

bruxelles-covid.jpg

Călătoriile neesențiale din și în Belgia au fost interzise
foto: Getty
Citeste tot despre: 

Belgia va interzice începând de pe 27 ianuarie, până la 1 martie, toate călătoriile neesenţiale în afara şi spre această ţară, pentru a opri răspândirea noilor mutaţii ale coronavirusului, precum cea din Marea Britanie, a decis comitetul naţional de criză.

Începând de miercuri (27 ianuarie), persoanele care vor să călătorească din sau spre Belgia vor fi obligate să prezinte un motiv valid, cum ar fi îndatoriri familiale ori studii, pentru a li se permite trecerea frontierei, noteaza g4media.ro

Regulile li se aplică şi rezidenţilor belgieni, care vor trebui să intre în carantină la sosire timp de 7 zile şi să prezinte teste PCR negative la coronavirus în prima şi în ultima zi de izolare.

Doar lucrătorii esenţiali şi cei din transporturi vor fi în continuare autorizaţi să se deplaseze în afara ţării.

Prim-ministrul belgian a cerut UE să ia măsuri similare

Prim-ministrul belgian Alexander De Croo anunţase deja că vrea introducerea de măsuri mai stricte. La summitul de joi, el i-a îndemnat pe omologii din Uniunea Europeană să ia măsuri similare în privinţa frontierelor.

În zilele premergătoare reuniunii de criză, premierul belgian a argumentat că, deşi Belgia a descurajat călătoriile de Crăciun şi Anul Nou, 160.000 de oameni au plecat totuşi în străinătate, unii transportând virusul ‘în valize’, după cum s-a exprimat el, la revenirea în ţară.

Belgia, stat cu 11,5 milioane de locuitori, a fost puternic lovită de pandemie. Chiar dacă numărul de infectări şi cel de spitalizări sunt în prezent stabile şi relativ scăzute faţă de unii vecini europeni, bilanţul deceselor a depăşit 20.000.

Într-o mică rază de speranţă, frizeriile ar putea fi lăsate să se redeschidă la mijlocul lui februarie, după aproape trei luni, în condiţii stricte, potrivit presei.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1