«Bebeluşul meu s-a născut de două ori!»

Ultima actualizare:

    Mama a suportat  mari dureri pentru  ca bebeluşul  să fie operat Foto: Joni Reinkemeywe
Mama a suportat mari dureri pentru ca bebeluşul să fie operat Foto: Joni Reinkemeywe

Chiar a venit pe lume de două ori! Joni Reinkemeyer, de 22 de ani, a povestit cum i-a fost tăiată burta, pentru a-i fi operat fătul. Apoi, acesta i-a fost introdus înapoi în uter, unde a mai stat zece săptămâni.

Joni Reinkemeyer din Jefferson City, SUA, şi iubitul ei, Chris Skain, de 28 de ani, de profesie inginer, au fost în culmea fericirii când au aflat că vor deveni părinţi. Însă, la un control făcut la 19 săptămâni de sarcină, medicii le-au dat o veste îngrozitoare. Urmau să aibă un băieţel foarte bolnav. Joni a fost şocată când li s-a spus că trebuie să o taie pe abdomen şi să-l opereze pe micuţ, punându-l apoi înapoi în uter. “Nu pot să uit cât de fericiţi am fost când am auzit că e băiat. Îl ţineam de mână pe Chris şi mă şi gândeam ce petrecere de pomină vom face, înainte de a ni se spune că micuţul avea grave probleme”, a povestit tânăra, care va deveni profesoară peste un an. Aparatele au indicat că fătul prezenta un fluid sau o tumoare la coloana vertebrală. Joni a fost trimisă la Barnes-Jewish Hospital, un spital mai bine dotat tehnic din St Louis. Aici medicii i-au spus că, de fapt, bebeluşul nenăscut nu avea bine dezvoltată coloana vertebrală.


    Joni şi Chris au fost  în culmea fericirii  după naşterea  lui Jackson
Joni şi Chris au fost în culmea fericirii după naşterea lui Jackson

Din cauza existenţei unei găuri pe şira spinării, micuţul ar fi putut să vină pe lume cu paralizie la picioare şi probleme de mobilitate. Chirurgul Michael Bebbington a decis să deschidă burta mamei pentru ca să opereze fătul. I-a spus că o astfel de operaţie nu s-a mai făcut şi că bebeluşul ar fi putut să moară. Însă Joni a preferat să rişte, decât să-l ştie nenorocit pentru întreaga viaţă. Doctorul i-a tăiat abdomenul şi a operat copilul. A reuşit să închidă gaura din şira spinării, drenând lichidul amniotic dinăuntru, după care a pus fătul înapoi în uter şi i-a cusut burta. Intervenţia a avut loc la 10 octombrie 2017, cu 32 de medici şi asistente în sala de operaţie. “Am avut mari dureri. Mi s-au tăiat muşchii stomacului”, a povestit Joni, care a închiriat un apartament lângă spital pentru următoarea fază a sarcinii. După 10 săptămâni, bebeluşul a venit pe lume prin cezariană, cântărind 2 kilograme. Îl cheamă Jackson şi în prezent este sănătos şi vesel.  Mama vrea să-l serbeze de două ori, fiindcă s-a născut de două ori.


    Viitoarea mamă a făcut  petrecere după ce  micuţul i-a fost  pus din nou în uter
Viitoarea mamă a făcut petrecere după ce micuţul i-a fost pus din nou în uter

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
pinguin chinstrap istock jpg
Joe Biden in timpul discursului din 7 martie 2024 Foto EPA EFE jpg
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net