Balerină româncă, omorâtă de o pastilă contraceptivă

maria_santa_balerina_mica.jpg

maria santa balerina
Maria Santa a murit la numai 17 ani din cauza unei pilule contraceptive
foto: arhiva personală

Maria Santa, o tânără de numai 17 ani originară din Cluj-Napoca, a murit subit din cauza unei pastile contraceptive. Tragedia s-a întâmplat în Anglia, unde adolescenta studia baletul cu o bursă școlară.

Era balerină de la 9 ani și în iulie 2015 trecut câștigase o bursă de 12.648 de lire sterline la celebra instituție Northern Ballet School din Manchester (Marea Britanie), proaspăt renovată. Potrivit celor relatate de colegii ei, Maria Santa s-a plâns în timpul orelor de studiu, spunând că-i va „exploda capul de durere”. De altfel, se pare că tânăra fusese de mai multe ori la medic din cauza unor simptome similare, dar de fiecare dată doctorii îi spuneau că este bine și îi dădeau rețete cu antibiotice ușoare.

O durea capul atât de tare că nici nu mai putea vorbi

maria_santa_balerina_foto.jpg

maria santa balerina
Tatăl Mariei a povestit că tânăra nu mai putea face nimic singură în ultimele zile de viață
foto: arhiva personală

 

Din păcate, în data de 14 noiembrie 2015, iubitul fetei, Matias Castlecano, a găsit-o inconștientă pe jos când a ajuns acasă. Bărbatul a dus-o de urgență la spitalul Salford Royal, dar balerina s-a stins din viață după două zile. Medicii și-au dat seama că decesul ar fi fost cauzat de un cheag de sânge format în corpul ei din cauza unei pastile de contracepție.

„Doctorii ne-au spus să nu ne îngrijorăm, că este doar obosită. Ajunsese chiar să nu mai poată vorbi și avea nevoie de ajutor pentru orice. Într-o zi, iubitul Mariei m-a sunat să-mi spună că a găsit-o în comă”, a povestit tatăl balerinei, pentru publicația britanică Metro.

Medicul Piyali Pal care s-a ocupat de cazul tinerei a rămas profund impresionat: „Cheagul de sânge care i-a fost fatal ar fi putut fi format din cauza deshidratării, a unei alimentații precare, a problemelor de circulație sangvină sau a administrării anticoncepționalelor. Nu există nici o altă explicație în cazul ei. Este foarte rar ca o fată atât de tânără să ajungă în starea ei. Este a treia oară când văd așa ceva, în nouă ani de carieră. O altă tânără de vârsta ei a pățit la fel din cauza unei pilule contraceptive. În plus, Maria nu mai mânca și nici nu mai bea, așa că ajunsese să fie foarte deshidratată. Asta a fost cu atât mai grav cu cât fata lua frecvent pastile contraceptive”.

„Tânăra se afla într-o formă fizică foarte bună. Singurul factor de risc era administrarea de pastile contraceptive”, este de părere și medicul Jonathan Greenbaum, de la spitalul Salford Royal.

Studia baletul cu o bursă

maria_santa_balerina.jpg

maria santa balerina
Maria Santa se mutase în Manchester în iulie 2015, când a primit bursa la Northern Ballet School
foto: arhiva personală
Loading...

Citește și

 • Este una dintre cele mai faimoase femei din lume, dar chiar şi Regina Elisabeta a II-a poate trece neobservată. Un fost agent de pază al suveranei a povestit un astfel de incident, când Regina Regatului Unit nu a fost recunoscută de un grup de turişti.

 • Regina Elisabeta a II-a, mostenitorii tronului

  ”În mod inevitabil, o viață lungă poate trece prin mai multe etape. Nici a mea nu face excepție de la această regulă. Vă mulțumesc tuturor pentru mesajele și gândurile voastre bune pe care mi le-ați trimis!”.

 • tunel statie metrou winston churchill razboi

  Tunelul subteran pentru metrou de pe Down Street, din Londra, a fost inaugurat în anul 1907, dar a fost foarte puțin utilizat, astfel că în 1932 acesta a fost închis. Când a izbucnit cel de-al Doilea Război Mondial, tunelul și stația subterană au intrat din nou în uz, dar cu scopul de a-l adăposti pe Winston Churchill, premierul Marii Britanii.

 • Mama le spune ”geamănul mare” şi ”geamănul mic”! Oliver are 2 anişori, iar Isaac numai o lună, însă sunt cu adevărat gemeni. Cei doi copii ai unei familii din Marea Britanie au fost concepuţi prin fertilizare artificială.

 • politist femeie gat

  Un ofițer al poliției din New York a fost surprins în timp ce părea că strânge de gât o femeie pentru a o opri să nu fugă. Polițistul a fost filmat de un martor care trecea în acel moment cu mașina pe lângă el.

 • Printul Charles

  Dezvăluiri incendiare într-o nouă carte! Prinţul Charles ar fi iubit-o foarte mult în trecut pe celebra cântăreaţă şi actriţă Barbra Streisand. Ar fi întâlnit-o de câteva ori pe vedetă, trezind gelozia fostei sale soţii, prinţesa Diana.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1