Australia interzice pătrunderea în țară dinspre ocean a oricărui refugiat fără viză

barca_refugiati.jpg

imigranti
Autoritățile australiene interzic accesul dinspre ocean al imigranșilor ilegali
Foto: Getty

Autoritățile australiene au interzis accesul tuturor refugiaților și a celor care caută azil politic și care încearcă să pătrundă dinspre ocean, pe bărci. Prin aceste măsuri, vor să reducă numărul tot mai mare de contrabandiști și criminali care vin ilegal în țară.

Anunțul a fost făcut de premierul Australiei, Malcolm Turabull, care a declarat că era necesară o avertizare „fermă, dar neprovocatoare”, prin care contrabandiștii să fie ținuți la distanță, informează The Independent.

„Asta este o bătălie de voință între australieni, reprezentați de guvern și între găștile de criminali și contrabandiști. Nu ar trebui să subestimați importanța acestei amenințări. Contrabandiștii sunt cei mai răi criminali pe care vi-i puteți imagina și conduc afaceri de miliarde.”

Potrivit acestei legi, toți cei care vor să pătrundă pe teritoriul australian dinspre ocean fără viză, chiar dacă sunt refugiați sau caută azil politic, nu vor mai fi acceptați. în acest moment însă, sunt deja blocați la graniță mai mulți refugiați și nu au decât două variante: fie se întorc în țările de provenință, fie vor trebui să caute un alt stat ca destinație. Ministrul însăcinat cu controlul imigrației, va putea să facă o excepție în privința copiilor, care vor fi ajutați. „Singurul motiv pentru care o putem face și pentru care există acceptul public este pentru că doar noi putem decide asupra propriilor granițe.”

În ultmiii ani, Australia și-a mărit cotele numărului de imigranți de la 13.750, la 18.750 și a fost de acord și cu primirea celor 12.000 de refugiați din Siria și Irak. Aceștia însă continuă să tot vină, iar printre imigranți se întâmplă să pătrundă și infractori.

 

 

Loading...
 
 

Citește și

  • imigranti granita macedonia

    Valurile de imigranți continuă să bată la porțile țărilor europene, însă puține dintre acestea sunt dispuse să îi primească. De teama lor, autoritățile au început să ia măsuri drastice. Criza imigranților a determinat Macedonia să recurgă la metode inumane pentru a împiedica refugiații aflați la granița cu Grecia să intre în țară.

  • imigranti sinucidere grecia

    În jur de 20.000 de imigranți au rămas blocați în Grecia după ce Macedonia și-a închis granițele. Grecii folosesc stadioanele de fotbal pentru a-I găzdui pe imigranți, iar aceștia așteaptă la cozi interminabile pentru mâncare. Doi refugiați au încercat să se sinucidă în Atena în semn de protest.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1