Atentate la Bruxelles: omagiul adus de Paris victimelor din Belgia

turnul-eiffel.jpg

Turnul Eiffel a fost iluminat marţi seară în culorile Belgiei
foto: AFP

Turnul Eiffel a fost iluminat marți seară (22 martie) în culorile Belgiei, omagiu adus "victimelor, apropiaților lor și întregului popor belgian" după atentatele de la Bruxelles, a anunțat primarul Parisului, Anne Hidalgo.

Monumentul a fost iluminat și în culorile Franței după atentatele survenite în capitală la 13 noiembrie, soldate cu 130 de morți, scrie Agerpres.

Anne Hidalgo, care își exprimă deplina solidaritate a sa și a parizienilor, a avut o întrevedere cu Yvan Mayeur, bourgmestre al orașului Bruxelles, semnalează un comunicat.

"Europa este vizată astăzi în inima sa" și sunt atacate, încă o dată, valorile sale fundamentale: "libertatea sa, omenia sa, toleranța sa, atașamentul său de nezdruncinat față de democrație", adaugă Anne Hidalgo.

"În fața acestui dușman care nu este condus decât de ură, moarte și fanatism, avem datoria de a rămâne în picioare", scrie primarul Parisului.

"Răspunsul nostru trebuie să fie ferm și intransigent: să asigurăm securitatea concetățenilor noștri (...) să continuăm și să accentuăm acțiunile în materie de educație, de conviețuire și de dialog între comunități", apreciază Anne Hidalgo, care spune în încheiere: "Nu vom ceda".

Cel puțin 32 persoane au murit și 230 au fost rănite marți în atentatele teroriste de la Bruxelles, pe aeroportul Zaventem și din stația de metrou Maelbeek, în apropierea instituțiilor europene. Atentatele au provocat ridicarea nivelului de alertă la nivelul maxim, închiderea până la noi ordine a aeroportului internațional din Bruxelles și o întărire a securității pe alte aeroporturi din Europa și din afara acesteia.

Loading...

Citește și

  • aeroport bruxelles explozii belgia atentat

    Două explozii puternice au avut loc, în urmă cu puțin timp, pe aeroportul din Bruxelles, Belgia. Aeroportul a fost evacuat în urma deflagrațiilor. Cele 3 explozii, două la aeroport şi una la metrou au făcut, până în acest moment, 32 de morți și 230 de răniți.

  • atentate teroriste Bruxelles

    Capitala europeană este sub teroare. Trei români au fost răniţi în atentatele de marţi dimineaţa (22 martie) din Bruxelles, potrivit Digi24. Trei explozii au avut loc în capitala Belgiei, două dintre ele au avut loc în aeroportul Zaventem, iar o alta la metrou. Doi dintre români se află în continuare în spital, un al treilea a fost externat. Al patrulea român rănit este minor şi se află în prezent sub îngrijiri într-o unitate spitalicească, asistat de un membru al familiei.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1