Atentat în Turcia: Premierul turc sporește securitatea

Ultima actualizare:

    Atentat în Turcia: 30 de persoane au rănit și aproximativ 100 au fost rănitefoto: captură video
Atentat în Turcia: 30 de persoane au rănit și aproximativ 100 au fost rănitefoto: captură video

Premierul turc Ahmet Davutoglu sporește securitatea la granița cu Siria după un atentat în Turcia care s-a soldat cu 30 de morți aproximativ 100 de răniți. Explozia s-a produs în orașul Suruc, aflat la granița cu orașul sirian Kobane. Anchetatorii cred că atentatul ar fi fost organizat de gruparea teroristă Stat Islamic.

Un atentat în Turcia s-a produs luni (20 iulie) în orașul Suruc, în urma căruia au fost ucise 30 de persoane. Premierul turc Ahmet Davutoglu a luat decizia de a spori securitatea în zona graniței cu Siria, pentru a evita un potențial nou atac terorist. Mai mult, atât premierul, cât și anchetatorii cred că explozia ar fi fost produsă de o tânără de 18 ani, o femeie-kamikaze din cadrul Statului Islamic, potrivit Mediafax.

Atentat în Turcia: Momentul exploziei

Atentat în Turcia: Premierul turc ia măsuri împotriva Statului Islamic

După un atentat în Turcia, premierul turc este hotărât să ia măsuri de securitate împotriva Statului Islamic, despre care se bănuiește că ar fi responsabil pentru atacul terorist de luni (20 iulie): „Turcia a luat și va continua să ia măsurile necesare împotriva Statului Islamic. Suntem în fața unui act terorist. Avem voința de a-i găsit și pedepsi pe cei responsabili. Măsurile la frontiera noastră cu Siria vor fi consolidate”, a spus acesta, în cadrul unei conferințe de presă organizate la Ankara.

Atentat în Turcia: Actul terorist a declanșat proteste

Proteste violente au izbucnite la Ankara și Istanbul după un atentat în Turcia care s-a soldat cu 30 de morți. Protestatarii au devenit violenți și au intrat în conflict cu polițiștii. Potrivit BBC, unul dintre martori a afirmat că sutele de protestatari erau revoltați împotriva președintelui turc, Recep Tayyip Erdogan, despre care aceștia cred că ar colabora cu Statul Islamic. Cu toate acestea, președintele s-a arătat și el revoltat în legătură cu acel atentat în Turcia: „În numele poporului meu, blestem și condamn pe autorii acestei brutalități”, a declarat Recep Tayyip Erdogan în timpul unei vizite în Cypru. „Teroarea trebuie condamnată indiferent de unde vine”, a mai adăugat șeful statului turc.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
magazin malle jpg
gunoi freepik jpg
masina sicriu mecum auctions jpg
vaza flori jpg
banner mama luiza melencu png
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net