Atac armat la o şcoală în Suedia! Suspectul s-a fotografiat cu elevii

atac_suedia.jpg

Atacatorul s-a fotografiat cu elevii înainte de a ucide doi oameni
Foto: AFP

Un bărbat mascat înarmat cu o sabia a ucis un elev şi un profesor de la o şcoală dion Suedia. Suspectul, îmbrăcat complet în negru, s-a fotografiat cu elevii înainte de atacul care a avut loc în oraşul vestic Trollhattan.

Alte două victime, un elev şi un alt profesor, sunt în stare gravă. Atacatorl a fost împuşcat de poliţie şi a murit din cauza rănilor. El avea 21 de ani şi era localnic, potrivit bbc.com. 

Martori au descris haos produs la şcoală, spunând că sute de oameni au ieşit din clădire ţipând. O fată a povestit că bărbatul nu a vorbit când se afla în şcoală. El purta o mască neagră şi avea un cuţit însângerat. Fata şi prietenii ei au crezut că e o glumă şi s-au fotografiat cu el. Atunci un profesor l-a rugat pe bărbat să plece, pentru că speria copiii. Suspectul a dat din cap şi apoi l-a înjunghiat pe profesor. 

Poliţia a răspuns la apelul de urgenţă în jurul orei locale 10, joi (22 octombrie). Ei au găsit la intrare un bărbat mort, care s-a dovedit a fi un profesor. 

Doi studenţi şi un alt profesor au fost duşi de urgenţă la spital. Unul dintre elevi, un băiat de 17 ani, a murit. Celălalt elev, în vârstă de 15 ani, şi profesorul de 41 de ani sunt inernaţi, iar starea lor e gravă, dar stabilă. 

Poliţia a spus că mai multe cuţite au fost folosite în atac. Autorităţile nu au dat publicităţii numele atacatorului, dar au percheziţionat casa lui, unde au găsit mai multe lucruri "interesante". El nu se afla pe nici o listă de-a poliţiei. 

Poliţia nu a vrut să comenteze o posibilă legătură cu extremiştii de dreapta. Presa din Suedia a găsit probe care indică un interes pentru nazism şi Hitler din partea suspectului.

Regele Suediei, Carl Gustaf, a declarat că ţara e în stare de şoc. Prim ministrul Stefan Lofven s-a dus în Trollhattan, unde a declarat că "nici un cuvânt nu poate descrie prin ce trec acum victimele, familiile lor, elevii şi angajaţii. Vă asigurăm că vor primi tot ajutorul necesar". 

Trollhattan e un oraş industrial din vestul Suediei, aflat la 75 de km de Gothenburg, cel de-al doilea cel mai mare oraş din Suedia. Atacurile în şcoli sunt rare în Suedia: mai există doar un alt incident similar în ultimii 20 de ani, când un elev a fost împuşcat.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1