Asasinarea reginei Elisabeta a II-a şi a prinţului Charles. Cum a fost dejucat planul reţelei Statul Islamic

charles_si_elisabeta.jpg

charles si elisabeta
Cei doi membri ai familiei regale ar fi fost ţinta unui atac terorist
Foto Splashnews

Islamiştii britanici, simpatizanţi ai reţelei teroriste Statul Islamic, au avut pregătit un plan elaborat pentru asasinarea reginei Elisabeta a II-a şi a prinţului Charles. Acesta trebuia să aibă loc cu ocazia ceremoniilor ce marcau încheierea celui de-al II-lea Război Mondial

Complotul terorist a fost dejucat Serviciul britanic de informaţii interne (MI5) şi de unitatea specială a Scotland Yard pentru protecţia familiei regale (SO14).

Planul, elaborat în Siria de liderii reţelei teroriste Stat Islamic şi care urma să fie pus în aplicare de militanţi islamişti britanici, prevedea aruncarea în aer a unui recipient sub presiune cu ocazia ceremoniilor programate la Londra pe 15 august, la 70 de ani de la capitularea Japoniei în al II-lea Război Mondial.

Principalele ţinte ale complotului terorist erau regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii şi prinţul Charles. La ceremoniile care se vor desfăşura sâmbăta viitoare în zona Whitehall/Westminster Abbey, în centrul Londrei, ar urma să participe şi alţi membri ai familiei regale britanice, inclusiv prinţul consort Philip, precum şi oficiali guvernamentali, inclusiv premierul David Cameron, potrivit DailyMail.

Atacul urma să fie comis cu un dispozitiv exploziv artizanal similar cu cel utilizat în anul 2013 la maratonul din Boston, un atac soldat cu trei morţi şi 260 de răniţi. Cel mai grav atentat comis în istoria recentă în Marea Britanie - atentatul de la Londra din 7 iulie 2005 - s-a soldat cu 52 de morţi şi peste 700 de răniţi.

Loading...

Citește și