Aşa sunt trataţi răniţii de la «Colectiv» în Belgia. Imagini emoţionante

jbr_8319_0.jpg

raniti colectiv
Unul dintre pacienţii români trataţi în Belgia
Foto Mil.be

Răniţii de la "Colectiv" care au ajuns la Secţia de Arşi a Spitalului Militar "Regina Astrid" de lângă Bruxelles, Belgia, au parte de cel mai bun tratament posibil potrivit medicilor care îi tratează. Impresionaţi de cea mai mare tragedie petrecută în ultimii ani în România, dar şi de numeroasele apeluri la solidaritate din parte rezidenţilor de origine română din Belgia şi ale ambasadei române şi ale autorităţilor din ţara noastră, o echipă medicală a fost prezentă la Bucureşti la două zile după producerea accidentului, de pe data de 30 octombrie, pentru a evalua pacienţii şi pentru a stabili cine va fi transferat.

Răniţii din clubul bucureştean "Colectiv" care au fost transferaţi la Spitalul Militar "Regina Astrid" sunt pe drumul cel bun în ceea ce priveşte recuperarea, potrivit medicilor din Belgia, în ciuda arsurilor severe pe care aceştia le-au suferit. În cea mai mare secţie europeană de tratament al arşilor, sunt trataţi în prezent cei 8 pacienţi de origine română. Ei sunt în permanenţă monitorizaţi şi medicii depun eforturi foarte mari.

Imagini explicite! Vă pot afecta emoţional

Starea pacienţilor români din Belgia

Dintre cei 8 pacienţi care au fost transferaţi iniţial, doi sunt încă în stare critică, fiind în comă indusă, unul este în stare gravă, iar restul de 5 sunt în stare mai bună. "Pacienţii români au un nivel ridicat de cunoaştere al limbii engleze, aşa că nu există probleme de comunicare cu aceştia", a declarat Patrick Persoons, şeful secţiei de terapie intensivă de la Spitalul Militar "Regina Astrid". Pacienţii români prezintă arsuri pe o supafaţă de 20 până la 70% din corp.

Familiile răniţilor locuiesc în spital

jbr_8316.jpg

raniti colectiv
Pacienţii au parte de cel mai bun tratament medical posibil
Foto Mil.be

Statul român susţine financiar tratamentul răniţilor de la "Colectiv", dar şi deplasarea şi cheltuielile familiilor acestora. Potrivit informaţiilor furnizate de Ministerul Apărării din Belgia, apropiaţii pacienţilor locuiesc în camere de tranzit situate în incinta spitalului pentru a putea fi aproape de cei dragi.

Ce s-a întâmplat pe 30 octombrie la clubul "Colectiv"

Un incendiu devastatator izbucnea pe data de 30 octombrie în jurul orei 22.30 în clubul bucureştean "Colectiv", situat în sectorul 4 al Capitalei, în timpul concertului trupei "Goodbye to Gravity". Până în prezent (17 noiembrie n.r.), 56 de persoane şi-au pierdut viaţa, alte 52 sunt internate la spitalele bucureştene, 12 fiind în stare critică (comă indusă n.r.) şi 30 de pacienţi au fost transferaţi în clinici din străinătate.

Loading...

Citește și

 • victime colectiv ioana victoria geambasu

  Luni dimineața (16 noiembrie), bilanțul crunt al tragediei incendiului din clubul „Colectiv” a ajuns la 56 de morți, după ce o tânără a decedat la Spitalul Sfantul Ioan din Capitală. Este vorba despre Ioana Victoria Geambașu, în vârstă de 18 ani. Tânăra se afla în stare critică, cu arsuri pe mai mult de jumătate din suprafața corpului și cu arsuri pe căile respiratorii. Din păcate, medicii nu au mai putut face nimic pentru ea.

 • victime club colectiv

  Din păcate, vineri (13 noiembrie), bilanțul crunt al tragediei de la Colectiv a ajuns la 55 de morți, după ce o tânără transferată la o unitate sanitară din Germania a pierdut lupta pentru viață. Loredana Dărescu a fost transferată la începutul săptămânii, la 10 noiembrie, însă medicii germani nu au mai putut face nimic pentru ea.

 • straini decedati in clubul colectiv

  53 de oameni au murit în urma tragediei care a zgudit întreaga Românie. Printre victime, se află şi doi străini decedaţi în incendiul din clubul Colectiv: Ayberk Manci, un turc şi Tullia Ciotola, o italiancă. Cei doi au pierdut lupta cu moartea, deşi medicii au făcut tot ce au putut pentru a-i salva.

 • Ionuţ Popescu, tânărul de 32 de ani din Focşani care a murit sâmbătă în urma incendiului din clubul Colectiv, a fost înmormânatat marţi (10 noiembrie). Sute de oameni, rude, colegi, prieteni, dar şi oficiali din Focşani şi Râmnicu Sărat, au venit să îl conducă pe Ionuş pe ultimul drum.

 • tataee

  Trupa BUG Mafia semnase chiar înainte de tragedia din Colectiv un contract pentru o serie de concerte în clubul blestemat. Tataee, liderul trupei, a declarat la Sibiu că patronii clubului se numără printre cei mai buni pofesioniști cu care a lucrat până acum, însă cei trei sunt ”principalii vinovați” pentru incendiul care a ucis 48 de oameni până marți, 10 noiembrie.

 • elena udrea atentate paris

  Vineri (13 noiembrie), inima Europei a fost zdruncinată un atac terorist fără precedent. Șase atentaten simultane au avut loc în Paris. Peste 120 de oameni au murit, iar alți 200 au fost răniți. Printre victime se numără și doi români. Mai mulți politicieni români și-au exprimat condoleanțele, dar Elena Udrea a făcut niște afirmații halucinante.

 • andreea esca club colectiv

  Tragedia de la Colectiv a îndurerat o țară întreagă. Bilanțul crunt al incendiului a ajuns la 54 de morți, joi (12 noiembrie). Mai multe vedete au fost afectate de cumplitul accident și și-au exprimat tristețea. Printre ele se numără și îndrăgita prezentatoare Andreea Esca (43 de ani). Știrista a scris despre cât de greu îi este să își revină din șoc, pe blogul ei personal.

 • club colectiv raniti catalin scanteia

  La mai bine de două săptămâni de la tragedia din Colectiv, medicii sunt încă în alertă. În spitalele din Capitală se află internaţi 62 de răniţi, 14 dintre aceştia fiind în stare critică şi gravă.

ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1