Așa arată cel mai înalt brad din lume: a intrat în Cartea Recordurilor

Ultima actualizare:

    Colombo, Sri LankaFoto: AFP
Colombo, Sri LankaFoto: AFP

O, brad frumos, cu cetina din... plastic! Cam asta a cântat sâmbătă 24 decembrie comunitatea catolică din Colombo, Sri Lanka, la dezvelirea celui mai înalt brad artificial din lume.

Cu cei 72,5 m înălţime bradul care se poate lua la întrecere cu zgârie-norii a reuşit să intre în Cartea Recordurilor, impunându-se detaşat în faţa bradului de anul trecut cu 18 m. Uriaşul a fost luminat cu 600.000 de beculeţe LED, a costat comunitatea catolică 80.000 de dolari şi a avut în vârf o stea de 6 m înălţime.

Scheletul bradului a fost realizat din oţel şi decoraţiunile exterioare au fost făcute din plastic. Pomul de Crăciun a fost împodobit cu un milion de conuri de brad colorate manual în roşu, auriu, argintiu şi verde. Proiectul a fost coordonat de Mangala Gunasekara, care a vrut să se impună în faţa pomului de Crăciun inaugurat anul trecut în provincia chineză Guangzhou, care a măsurat 54 m înălţime. Din cauza costurilor, întreaga comunitate din Colombo s-a revoltat spunând că „80.000 de dolari e prea mult pentru o ţară aşa săracă precum Sri Lanka”.

Nimeni nu s-a revoltat însă la Târgu Jiu, unde primăria a cumpărat, în rate, un pom la fel de artificial, dar mult mai mic – 22 m înălţime şi un diametru de 9 m.


    Târgu Jiu, România
Târgu Jiu, România

Bradul din metal a costat însă 100.000 de euro, e împodobit cu 81.000 de leduri şi va fi folosit în următorii 12 ani. „Bradul e prevăzut cu o structură metalică solidă, cu echipamente automatizate, ornamente, instalaţii de lumini, sistem audio, soft, sistem de autoridicare, care diminuează costurile de montare şi demontare”, a declarat Loredana Covei, purtătorul de cuvânt al primăriei. Suma pentru achiziţie a fost plătită în rate, în perioada decembrie 2015-noiembrie 2016. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net