Antalya, Zakynthos şi Creta, în topul destinaţiilor de vară ale românilor

75002612_l.jpg

Creta e o bijuterie a Greciei
Creta e o bijuterie a Greciei
Citeste tot despre: 

La final de sezon estival, agenţiile de turism au făcut bilanţul şi au stabilit că în topul destinaţiilor de vacanţă ale românilor au fost Antalya, Zakynthos şi Creta. Topul ţărilor alese pentru vacanţa estivală este condus de Grecia, urmată de Turcia şi de Egipt.

Antalya a fost cea mai solicitată destinaţie externă din această vară, anunţă Cristian Pandel, CEO Christian Tour. Potrivit statisticilor oferite de Aeroportul Internațional Antalya, până la sfârșitul lunii august, peste 10 milioane de turiști din întreaga lume au aterizat aici, cu 25% mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut. Aproximativ 145.000 au venit din România. Numai noi am avut 17 zboruri pe săptămână, iar pentru anul următor vor fi suplimentate la 20 de curse, din Bucureşti şi din marile oraşe. Prețul mediu al unei vacanțe în Antalya plătit de un român a fost de 650-700 de euro”, explică specialistul în turism.

shutterstock_31278754_antalya.jpg

Hotelurile din Antalya sunt pe placul familiilor cu copii
Hotelurile din Antalya sunt pe placul familiilor cu copii

Grecia are zeci, sute de insule care atrag turiştii, astfel că această ţară a condus în topul ţărilor căutate de români pentru vacanţa din această vară. De aici, două insule intră în clasamentul celor mai căutate destinaţii: Zakynthos și Creta.

“În funcție de buget, românii au ales să se cazeze de la vile la hoteluri de cinci stele, au călătorit fie cu autocarul, cu mașina personală sau cu avionul. Grecia rămâne marea dragoste a românilor, datorită condiţiilor de transport şi de cazare, a peisajelor şi a mării”, a mai spus Cristian Pandel.

Surpriza acestui an este Egiptul, care intră în topul ţărilor preferate de români. Este alternativa mai ieftină a Turciei, o vacanţă aici costând în medie 550-600 de euro. În stațiunile egiptene, turiștii găsesc resorturi foarte bune, în regim all inclusive, iar prețul mediu este mai mic decât cel plătit pentru o vacanță în Antalya. În plus, turiștii au ocazia să descopere una dintre cele mai vechi civilizații, astfel că peste 90% dintre ei aleg și excursiile opționale din program precum cele în Valea Regilor, Cairo și Piramide.

egipt-38cc4d6713c3ac827cdee4733f6cebfc.jpg

egipt, țările arabe, oferte, turisti
Sute de români au vizitat Piramidele din Egipt în această vară
Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1