Anne Lister, lesbiana superstar a anilor 1800. A scris istorie cu prima căsătorie gay din lume

anne-lister-2.jpg

Bărbaţii o ironizau mereu când o vedeau pe stradă
clickpentrufemei.ro
Citeste tot despre: 

În 1834, homosexualitatea era ilegală, relaţiile sexuale între femei nu erau recunoscute, iar cuvântul lesbiană nu fusese inventat. Însă Anne Lister a rupt toate barierele unei societăţi misogine. A fost antreprenoare, călătoare pasionată, a scris, dar, mai presus de toate, a iubit femeile.

Anne Lister, considerată astăzi una dintre cele mai importante figuri din toate timpurile ale comunităţii LGBT a scris, de-a lungul vieţii, mii de pagini de jurnal, în care a vorbit şi despre viaţa ei amoroasă. Ea chiar a creat un cod din greacă, latină, simboluri matematice, semne de punctuaţie şi semne ale zodiacului pentru a descrie cele mai intime experienţe fizice pe care le trăia, relatează BBC. Acele jurnale, care au schimbat pentru totdeauna istoria comunităţii gay, au fost decodate peste aproape un secol.

Gentleman Jack (Domnul Jack), aşa a fost poreclită Anne Lister. Silueta înaltă, îmbrăcată în negru din cap până-n picioare, era o prezenţă obişnuită pe străzile din oraşul Halifax din Marea Britanie. Încrederea cu care mergea şi postura uşor masculină atrăgeau mereu bârfe.

Citește aici despre ce bârfe era vorba și cum s-a impus tânăra Anne într-o lume a bărbaților.

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1