Alegeri prezidenţiale în Finlanda! Actualul conducător, Sauli Niinistö, favorit

referendum-courtesy-rama-on-flickr.jpg

Foto
Finlandezii îşi aleg un nou preşedinte
Foto: Flickr

Finlandezii au început să voteze duminică în primul tur al alegerilor prezidenţiale care ar urma să fie câştigat de liderul în exerciţiu Sauli Niinisto, un conservator pragmatic proeuropean care s-a distins prin gestionarea eficientă a relaţiilor cu Washingtonul şi Moscova, informează Agerpres.

Secţiile de votare au fost deschise la ora 09:00 (07:00 GMT) şi se vor închide la ora 20:00. Cel care are cele mai mari şanse de câştig este Niinisto. Acesta se  prezintă la alegeri ca independent şi este creditat cu 51%-63% din intenţiile de vot, potrivit sondajelor de opinie, cu mult înaintea contracandidatului său, ecologistul Pekka Haavisto, creditat cu 13-14% din intenţiile de vot. În cazul în care niciunul dintre ce doi candidaţi nu va obţine cel puţin 50% din sufragii, un alt tur de scrutin se va desfăşura pe data de 11 februarie. 

2636728_.jpg

foto
Actualul preşedinte, Sauli Niinsto este favorit
Foto: yle.fi

Niinisto este foarte apreciat de locuitori pentru diplomaţia de care dă dovadă şi pentru pacifismul său. ''Unul dintre principalele obiective ale politicii externe şi de securitate ale Finlandei este acela de a evita să fie implicată într-un conflict armat'', explica preşedintele finladez cu puţin timp în urmă. 

Portofoliul lui Niinsto este unul destul de bogat, înainte de a deveni preşedinte el a fost ministru al justiţiei, a asigurat portofoliul finanţelor şi a ocupat funcţia de preşedinte al parlamentului finladez. 

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1