Alegeri prezidențiale Austria: a câștigat candidatul proeuropean

presedinte_austria.jpg

Alexander van der Bellen austria
Alexander van der Bellen este noul președinte al Austriei
Foto: Facebook

Candidatul independent și proeuropean Alexander van der Bellen a câștigat alegerile prezidențiale, potrivit primelor rezulate după numărarea voturilor.

Primele Exit-poll-uri indică o victorie a lui alexander van der Bellen, cu 54% din voturi, împotriva contracadidatului său, extremistul Norbert Hofer, care a obținut 46% din voturi, informează HotNews.

Alexander van der Bellen, fost membru al partidului ecologist („Verzii”), a câștigat cel de-al doilea tur al alegerilor. Primul, care avusese loc în luna mai, a fost anulat din cauza unor nereguli, astfel că a fost organizat un alt scrutin, care a avut loc astăzi, 4 decembrie.

Situația politică din Austria a fost destul de tensionată în această perioadă. în urmă cu două săptămâni, mai multe personalități conservatoare au făcut apel la populație printr-un manifest prin care s-a cerut împiedicarea ascensiunii lui Norbert. Acesta este un adept al extremei drepte și susține ieșirea Austriei din Uniunea Europeană.

Loading...

Citește și

  • Victoria socialistului, fost comunist, Igor Dodon în alegerile pentru fotoliul de președinte al Republicii Moldova marchează apogeul carierei economistului care nu și-a ascuns niciodată simpatiile pro-ruse. La 41 de ani este vârful de lance al Rusiei la granița României.

  • alegeri bulgaria rumen radev

    Candidatul pro-rus la președinția Bulgariei, Rumen Radev (53 de ani), a câștigat 58,1 – 58,5% din sufragii, în timp ce contracandidata lui, Tsetska Tsacheva (58 de ani), a obținut numai 35,3 – 35,7% din voturi, potrivit exit-poll-urilor realizate de Alpha Research și Gallup International, citate de Reuters.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1