Alegeri în Italia: O activistă topless a protestat faţă de Berlusconi: «Ai expirat»

Ultima actualizare:

    Protestatara a fost îndepărtată rapid din secţia de votare Foto:Getty
Protestatara a fost îndepărtată rapid din secţia de votare Foto:Getty

O femeie topless a protestat faţă de Berlusconi având scris pe corp mesajul ”Berlusconi, ai expirat” atunci când liderul Forza Italia a votat în Milano. Femeia nu a avut nici o reţinere în a se urca pe masa din secţia de votare unde fostul prim-ministru şi-a exercitat dreptul la vot şi a expus mesajul. Forţele de securitate au acţionat rapid, îndepărtâmdu-l pe Berlusconi de protestatară, în timp ce jurnaliştii s-au îmbrâncit pentru a prinde un cadru cât mai bun.

Nu este prima dată când un astfel de eveniment are loc în timpul unor alegeri. Incidentul este similar cu cel  din timpul alegerilor din 2013 atunci când un grup de femei topless au fost îndepărtate de poliţie după ce au protestat faţă de fostul prim-ministru. Atunci, protestatarele au strigat „De ajuns!” în timp ce Berlusconi vota. Cu puţin timp înainte de de a vota, Berlusconi şi-a exprimat îngrijrarea faţă de cozile de la secţii şi a declarat că nu toţi oamenii vor avea ocazia să îşi exprime preferinţa politică. „Durează foarte mult să votezi aşa că mă tem că vor fi multe cozi în seara aceasta şi astfel s-ar putea ca mulţi oameni să nu apuce să voteze”, a spus Berlusconi, potrivit dailymail.co.uk.

Alegerile nu a au fost lipsite de evenimente neprevăzute şi de erori umane. În Palermo, preşedinţii secţiilor de votare din două cartiere ale oraşului au fost nevoiţi să le ceară cetăţenilor să revină după-amiază pentru a vota după ce le-au fost transmise buletinele de vot greşite. Oficialii au realizat că se confruntau cu o aroare atunci când au observat că documentele nu conţineau numele preşedintelui senatului, Pietro Grasso, liderul coaliţiei de stânga Liberi E Uguali.  Grasso a fost foarte nemulţumit de cele întâmplate şi a scris pe pagina personală de Twitter un mesaj în care şi-a exprimat revolta.  „În cea mai importantă zi pentru o democraţie, aceste întârzieri şi greşeli sunt inacceptabile. Sper că nu va fi afectată prezenţa la vot”.

Până la ora locală 12.00, procentul celor care şi-au exercittat dreptul la vot a fost de 19%.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
Joe Biden in timpul discursului din 7 martie 2024 Foto EPA EFE jpg
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net