Albert de Monaco şi Charlene şi-au botezat gemenii! Mii de oameni au ieşit în stradă să îi sărbătoarească FOTO

Ultima actualizare:

    Gemenii lui Albert şi ai lui Charlene au fost botezaţi în Catedrala San Nicolas din MonacoFoto: Getty
Gemenii lui Albert şi ai lui Charlene au fost botezaţi în Catedrala San Nicolas din MonacoFoto: Getty

Prinţul Albert al II-lea de Monaco şi soţia sa Charlene şi-au botezat duminică, 10 mai, gemenii, pe Gabriella Theresa Marie şi Jacques Honore Rainier Grimaldi, în cadrul unei ceremonii fastuase care a avut loc la Catedrala catolică San Nicolas din Monaco.

Gemenii de cinci luni şi părinţii lor au fost întâmpinaţi de mulţimea care i-a aplaudat în faţa catedralei. Micul prinţ şi mica prinţesă au fost îmbrăcaţi în rochiţe de botez albe, iar mama lor a purtat o ţinută ivoire semnată de casa Dior. 

Charlene s-a ocupat personal de detaliile ceremoniei, conform people.com: ea a citit fragmente din textul rostit în timpul botezului şi a ales materialele şi designul rochiţelor de botez. 

simeon stalpnicul png

Peste 700 de oaspeţi au umplut caterdrala, iar alte câteva mii de persoane au urmărit ceremonia de afară, unde ecrane uriaşe au fost puse pentru public. Zona a fost împânzită de baloane roz şi bleu, dar şi de steaguri ale principatului Monaco, ale Franţei, ale Africii de Sud (ţara de origine a lui Charlene) şi ale Statelor Unite (o referinţă la mama lui Albert, actriţa Grace Kelly). 

Cei doi gemeni au avut naşi diferiţi: fratele lui Charlene, Gareth, şi sud africanca Nerine Pienaar au fost părinţii spirituali ai Gabriellei, iar vărul lui Albert Christopher Le Vine şi Diane de Polignac Nigra au fost naşii lui Jacques. 

Micuţii prinţi au fost foarte cuminţi: niciunul dintre ei nu a plâns în timpul ceremoniei, iar Jacques chiar a adormit după ce a fost botezat.

Jacques va urca pe tron după Prinţul Albert

Gabriella şi Jacques au venit pe lume pe 10 decembrie, prin cezariană, la spitalul Princess Grace din Monaco. Fetiţa s-a născut cu două minute înaintea fratelui ei. Naşterea gemenilor a fost întâmpinată cu salve de tun, iar localnicii au ieşit în stradă pentru a sărbători evenimentul. 

Deşi e mai mic, Jacques îl va urma pe tatăl lui la tron, datorită legii care spune că moştenitorul de sex masculin se află primul pe linia de succesiune. 

În ciuda faptului că Albert mai are doi copii, Jazmin, de 22 de ani şi Alexandre Coste, de 11, cei doi nu îl pot deveni conducători ai statului Monaco, pentru că s-au născut în afara căsniciei. Dacă Albert nu ar fi avut moştenitori legitimi, Monaco ar fi fost absorbit de Franţa. Astfel, tatăl lui, Prinţul Ranier, a schimbat legea pentru ca băieţii fiicei lui să poate ascede la tron. Din fericire, Albert s-a căsătorit cu Charlene în 2011 şi are acum copii. 

Dacă însă se întâmplă ceva cu ei, Prinţesa Caroline, sora mai mare a lui Albert, şi fii ei, Andrea şi Pierre Casiraghi, vor moşteni tronul. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
percheziileadevarul png
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net