Acum îți poți agăța tatuajele pe pereți după moarte

tatuaje.jpg

tatuaje
Iubitorii de tatuaje le pot lăsa amintiri „vii” apropiaților cu arta pe care o poartă pe piele
foto: Hepta

Vești bune pentru iubitorii de tatuaje: dacă până acum rezistau pentru toată viața, acum, desenele imprimate pe piele pot rezista pentru totdeauna. Reprezentanții Asociației Naționale pentru Păstrarea Artei pe Piele (NAPSA) oferă un nou serviciu care permite păstrarea tatuajelor intacte, chiar și după moarte.

Mai mult, acestea pot fi agățate pe perete sub formă de tablouri de către rudele și apropiații care vor să păstreze amintirea vie a unei persoane. Potrivit metro.co.uk, NAPSA le oferă purtătorilor de tatuaje opțiunea de a-și „decupa” tatuajele după deces.

Procedeul este unul cu adevărat neobișnuit, însă pielea tatuată poate fi îndepărtată de pe corpul persoanei decedate, tratată cu anumiți conservanți ce împiedică procesul de puterfacție și păstrată într-o ramă, pe perete.

Iată cum arată un tatuaj păstrat după moarte

tatuaj_pastrat_dupa_moarte.jpg

tatuaj pastrat dupa moarte
Pielea tatuată este tratată cu conservanți pentru a nu intra în putrefacție
foto: NAPSA

 

NAPSA consideră că arta imprimată pe piele este la fel de valoroasă ca și cea de pe orice alt suport material. Directorul executiv al asociației consideră că nici un artist nu își dorește să își vadă munca distrusă: „Nu ai arde niciodată o lucrare Picasso sau orice altă formă de artă în care investești și pentru care ai o pasiune”, a declarat acesta, citat de metro.co.uk.

Pentru a beneficia de acest serviciu, iubitorii de tatuaje se pot înscrie în NAPSA pentru o taxă de 115 dolari și vor începe să plătească o sumă anuală de 60$. Clientul va primi un certificat, iar pentru a se asigura că rudele sau apropiații îi vor respecta dorința, aceștia vor primi și ei suma de 2.000 de dolari pentru a păstra tatuajul.

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1