În acest stat, va fi permisă purtarea săbiilor în public

sabie.jpg

sabie
Într-un stat va fi legalizat portul de arme albe în public
Foto: Getty

În statul Texas, din Statele Unite, va fi permisă purtarea în public a armelor albe cu lamă mai mare de 14 centimetri. Legea a fost adoptată de guvernatorului Taxasului și va intra în vigoare din toamnă.

Potrivit textului legii, persoanele care au peste 18 ani, vor putea să poarte în public arme albe precum săbii, sulițe, pumnale, cuțite și macete, precizează CNN. Până acum, fusese permisă cumpărarea doar unor lame mai mici de 14 centimetri.

Există însă și spații unde portul de arme albe va fi interzis: școli, închisori, spitale, parcuri și alte spații de divertisment, precum și locuri de rugăciune și baruri. Texas va deveni astfel, cel de-al treilea stat american, alături de Montana și Oklahoma, unde purtarea armelor albe în public este legal.

Statele Unite ale Americii se numără printre țările cu cei mai înarmați civili din lume (atât cu arme de foc, cât și arme albe). Numărul armelor de foc a ajuns să atingă cote alarmante și pe măsură ce există tot mai multe violențe, cu atât mai mult se argumentează nevoia de a purta arme (pentru apărare).

Loading...

Citește și

  • arme locuitori civili

    Este vorba nu despre armele deținute de militari, ci de armele de foc care se află în posesia populației civile. Populația aproape fiecărei țări deține arme de foc, fie pe cale legală, pentru propria siguranță, fie ilegală. Dar oricât de legală sau nu ar fi posesia armelor de foc, ele tind să producă numeroase victime anual.

  • În SUA au avut loc cele mai multe atacuri armate comise în unităţile şcolare. Oraşele americane nu-şi pot reveni din şoc, după ce s-au confruntat cu tragedii inimaginabile.