5 secrete despre câştigătoarea Eurovision

12-13-vedete-jamala-gettyimages-531429578.jpg

Jamala a câştigat trofeul Eurovision cu 534 de puncte
Foto: Gettyimages

Iată că s-a încheiat şi cel mai trist Eurovision - pentru noi -, pe care l-am văzut sâmbătă fie pe posturile străine, fie online, după ce TVR a pierdut dreptul de transmisie din cauza datoriilor de 16 milioane de franci elveţieni către EBU (Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune).

Mai mult, România a fost exclusă şi din concurs, unde ar fi trebuit să ne reprezinte Ovidiu Anton cu piesa “Moment of Silence”. În finala de la Stockholm, Suedia, a triumfat solista din Ucraina, Susana Jamaladinova (32 de ani), pe numele ei de scenă Jamala. Piesa ei, “1944”, cu un puternic mesaj politic, a reuşit să adune 534 de puncte.

12-13-vedete-dami-in-gettyimages-531383726.jpg

Dami In, solista din Australia, a pierdut la mustaţă locul întâi
Foto: Gettyimages

Pe locul al doilea s-a clasat Dami In, din Australia, cu 511 puncte, iar podiumul a fost completat de rusul Serghei Lazarev (491 puncte). Aşadar, Eurovision 2017 se va organiza în Kiev, Ucraina.

Iată cinci lucruri pe care nu le știai despre Jamala

 1. Jamala este o cântăreaţă ucraineancă de origine tătară, născută în locul de exil al familiei, în Kîrghîzstan. Este soprană şi interpretează doar melodii compuse de ea.
 2. Reprezentanta Ucrainei nu a fost pe primul loc nici în clasamentul realizat în urma televotingului, nici în cel întocmit pe baza punctajelor oferite de juriile de specialitate din cele 42 de ţări participante. Media întocmită a poziţionat-o însă pe primul loc.
 3. Melodia câştigătoare, “1944”, vorbeşte despre deportarea în masă a tătarilor din Crimeea, ordonată de Iosif Stalin la 18 mai 1944.
 4. Jamala a mărturisit că s-a inspirat din amintirile bunicii, care a fost deportată alături de cei cinci copii ai săi.
 5. Ucraina participă la Eurovision din 2003, iar un an mai târziu a câştigat concursul datorită Ruslanei, cu piesa “Wild dances”.

 

Loading...

Citește și

 • ucraina jamala castigatoare eurovision 2016

  După ce artiștii au oferit tot ce-i mai bun pentru a impresiona publicul și juriul, aceștia au așteptat cu încordare desemnarea câștigătorului. Trofeul a revenit Ucrainei, dar se pare că oficialii ruși se arată acum supărați de semnificațiile melodiei concurentei.

 • serghei lazarev

  Ediția de anul acesta a Eurovision Song Contest tinde să devină tot mai interesantă. Nu doar că a fost pentru prima dată când o țară (România) a fost descalificată înainte de a se prezenta la Stockholm și când un star internațional a cântat în deschidere, dar se pare că unul dintre finaliști este star porno.

 • Premieră negativă pentru ţara noastră. Din 1993 încoace, de când România şi-a făcut debutul la Eurovision, nu a fost an în care să nu vedem, la TVR, celebrul concurs muzical. Click! îţi spune ce soluţii ai pentru a viziona marea finală din această seară, de la Stockholm, Suedia.

 • ovidiu anton

  Televiziunea Română (TVR) a reușit "performanța" de a acumula datorii către European Broadcasting Union (EBU), în ultimii opt ani, ceea ce poate duce la sancționarea cu excluderea din concursul Eurovision, ce va avea loc în 10, 12 și 14 mai în Suedia, la Stockholm.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1