5 minciuni pe care le credeai când erai copil

copii.jpg

minciuni copii parinti
Multe din minciunile pe care le-ai auzit când erai copil, ți-au rămas în memorie chiar și până în ziua de azi
foto:Hepta

Copiii cred tot ce aud, dar asta nu înseamnă că e normal să fie mințiți. Multe din zvonurile pe care el credeai când erai copil, ți-au rămas în memorie și în viața adultă. Unele din ele au fost preluate și de generațiile mai tinere.

“Dacă înghiți guma, ți se lipește de stomac”, "barza aduce copiii pe lume", "dacă mănânci semințe", o să îți crească plante în stomac" și alte minciuni care au făcut înconjurul lumii pe vremea când erai copil, sunt încă spuse de părinți copiilor.

Guma cu două capete șterge și pixul

187040_1.jpg

guma de sters doua capete
Guma cu două capete nu șterge și greșelile făcute cu stiloul sau pixul, așa cum credeai pe vremea copilăriei
foto: arhivă Click!

 

Legenda spune că partea albastră a gume cu două capete poate șterge greșelile făcute cu pixul. Adevărul este total contrar. Oricât ai încerca să ștergi ce ai scris cu pixul sau stiloul, nu vei reuși. Guma șterge doar creionul. Capătul roz este folosit pentru hârtie normal, iar cel albastru pentru hârtie mai dură. Cu toate astea, mulți copii cred chiar și în ziua de azi această minciună.

Dacă înghiți guma, ți se lipește de stomac

guma_de_mestecat_baloane_copil_4368x2912_preview.jpg

guma de mestecat
Copiii cred că dacă înghit guma de mestecat, li se va lipi de stomac.
foto:Shutterstock

 

Când erai copil, ai fost terorizat de această minciună. Te panicai dacă înghițeai guma accidental, crezând că ți se va lipi de stomac și că vei muri. Stomacul poate digera guma, deși mai greu decât în cazul mâncării. Cu toate acestea, mulți părinți încă își mint copiii în acest fel. Există și adulți care cred că această legendă urbană este total adevărată.

Dacă mănânci spanac, o să ai mușhi precum Popey Marinarul

popeye.jpg

popeye marinarul minciuni copilarie
Pe vremea când erai copil, credeai că vei avea la fel de mulți mușchi ca Popeye Marinarul, dacă mănânci zilnic spanac
foto:123rf

 

Părinții de mințeau zilnic că dacă mănânci plante verzi, precum spanacul, vei arăta ca Hulk sau Popeye Marinarul. Chiar dacă nu s-a întâmplat acest lucru, te mințeau spre binele tău. Desenele cu care ai crescut, conțineau și ele legende pe care le credeai în copilărie. Poppeye nu era musculos pentru că mânca spanac, dar copiii erau încântați de acest mit și erau convinși că vor face mușchi odată ce consumă spanac.

Barza aduce toți copiii pe lume

barza.jpg

barza aduce copii pe lume
Încercând să scape de întrebări incomode, părinții le spun copiilor că barza i-a adus pe lume
foto:123rf

 

Ai avut un șoc când ai aflat că nu te-a adus barza pe lume. Acest mit este crezut și de generațiile mai tinere decât tine. Era un mod prin care părinții scăpau de întrebările incomode despre sex. Această minciună a făcut înconjurul lumii. În unele țări, barza este asociată cu fertilitatea și se crede că de aici a început să fie răspândită această legendă foarte popular.

Muzica înseamnă că mașina preferată a copiilor a rămas fără înghețată

inghetata.jpg

masina de inghetata copii copilarie
Una dintre cele mai populare minciuni pe care le credeai când erai copil, era aceea că melodia de la mașină se aude doar când aceasta a rămas fără înghețată
foto:123rf

 

Când erai copil, mașina de înghețată era unul din lucrurile tale preferate, dar părinții tăi te-au mințit de multe ori că melodia care se auzea venind din autovehicul, înseamnă că a rămas fără înghețată. Ai aflat până la urmă că această melodie se aude ori de câte ori mașina trece pe stradă, pentru a-i chema pe locatari să cumpere înghețată, nicidecum atunci când a rămas fără dulciurile preferate ale sezonului de vară.

 

 

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1