43 de elevi daţi dispăruţi acum 4 luni au fost asasinaţi de polițiști corupți

studenți răpiți2.jpeg

studenti rapiti ucisi Mexic cartel
Studenții răpiți au fost predaţi unor asasini din cartelul traficanţilor de droguri Guerreros Unidos
Foto: Skynews.com

Autorităţile mexicane au "certitudinea" că cei 43 de elevi daţi dispăruţi în septembrie, în sudul Mexicului, au fost asasinaţi de crima organizată, a anunţat marţi ministrul Justiţiei Jesus Murillo Karam.

Ancheta, care citează declaraţii date de peste 100 de deţinuţi şi care cuprinde elemente materiale, "ne dă certitudinea legală că elevii au fost ucişi în circumstanţele descrise", adică a răpirii lor de către poliţişti locali şi uciderii de către membri ai unui cartel, a declarat ministrul într-o conferinţă de presă.

Mărturiile deţinuţilor şi expertize "ne-au permis să efectuăm o analiză logică a cauzelor şi să ajungem, fără nicio urmă de îndoială, la concluzia că studenţii au fost privaţi de libertate şi apoi li s-a luat viaţa, după care au fost incineraţi şi aruncaţi în râul San Juan, în această ordine", a declarat ministrul.

Până în prezent, autorităţile judiciare considerau dispăruţi elevii de la Şcoala Normală din Ayotzinapa, victime ale unui atac armat comis de către poliţişti corupţi din Iguala, un oraş din statul Guerrero, care au fost predaţi după aceea unor asasini din cartelul traficanţilor de droguri Guerreros Unidos, scrie Mediafax.

Părinţii victimelor, care au manifestat luni împreună cu câteva mii de persoane la Ciudad de Mexico, refuză să accepte scenariul prezentat de către autorităţile judiciare şi se tem că Guvernul vrea să declare închis dosarul care a îngrozit Mexicul şi comunitatea internaţională.

Pentru moment, experţi de la laboratul austriac din Innsbruck au identificat doar rămăşiţe ale unuia dintre cei 43 de elevi, iar rudele victimelor afirmă că încă mai speră să-i găsească pe ceilalţi 42.

studenți răpiți.jpg

studenti rapiti ucisi Mexic cartel
Cei 43 de studenți mexicani au fost răpiți de către polițiști locali
Foto: CNN.com
Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1