3 efecte ale victoriei republicane la Casa Albă

Ultima actualizare:

    Posibila victorie a lui Donald Trump ar putea avea efecte negative pe piața economică mondialăFoto: Getty
Posibila victorie a lui Donald Trump ar putea avea efecte negative pe piața economică mondialăFoto: Getty

Deși mult timp, situația voturilor se prezenta favorabilă pentru Hillary Clinton, Donald Trump a câștigat în cele din urmă alegerile prezidențiale. Totuși, lucrurile deja nu se prezintă prea „mărețe” dacă ar fi să ne luăm după sloganul candidatului republican.

Este paradoxal cum un politician care a comis atât de multe gafe în timpul campaniei electorale, este încă atât de popular. Politica nu înseamnă însă doar popularitate, iar în calitate de viitor președinte al unuia dintre cele mai puternice state din lume, este nevoie și de încredere. La acest capitol, Donald Trump nu excelează și victoria sa ar putea efecte nefaste pe plan internațional.

Deprecierea dolarului

Piețele financiare par să se clătinau serios chiar și la gândul că Donald Trump ar putea fi președintele SUA, dar acum, când a devenit noul președinte american, dolarul a și început să se deprecieze. Conform The Guardian, moneda euro a crescut cu 2% față de doalrul american, iar investitorii văd deja în Uniunea Europeană un loc mai sigur pentru afaceri.

Deprecierea bursei

Alegerea lui Donald Trump ca președinte ar putea avea un efect nefast asupra burselor pe plan internațional. Statele Unite dețin 5% din populația mondială, ceea ce înseamnă un sfert din PIB-ul planetei, astfel că indiferent de cine va fi fost ales, ar fi existat efecte pentru toate statele lumii. Dacă Hillary Clinton ar fi ieșit președinte, potrivit Macroeconomic Advisers, s-ar fi putut înregistra o apreciere de 2% a indicelui S&P 500, referința bursei americane, informează ZF.ro. O victorie a lui Donald Trump insă, au estimat specialiștii, va însemna deprecierea bursei cu 8%.

Emigrație în masă către Canada

Manifestarea nemulțumirii față de președintele ales prin emigrarea în Canada nu este o noutate pentru Statele Unite, dar în campania prezidențială din 2016, se pare că acțiunea ar putea fi și concretizată. Imediat după ce prmiele rezultate ale alegerilor se prezentau în favorea lui Donald Trump, s-a înregistrat o înscriere masivă pe listele de emigrare către Canada din mediul online. Într-atât de intens a fost traficul pe site-ul guvernamental al Canadei, încât platforma online s-a prăbușit, informează Business Insider.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Anca Ababneh Dumitrovici  jpg
image
image
image
image
image
image
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net