100 de incendii de vegetație mistuie teritoriul Statelor Unite ale Americii! 17.000 de pompieri se luptă cu flăcările

flacari-california.jpg

flacari california
17.000 de pompieri au fost mobilizați în lupta cu flăcările
Sursă foto: Profimedia

Peste jumătate de milion de oameni au fost nevoiți să se refugieze din calea incendiilor e vegetație devastatoare de pe coasta de Nord-Vest a Pacificului, potrivit informațiilor oferite de către autoritățile locale.

Peste 100 de incendii de vegetație sunt active în 12 state din vestul SUA, notează BBC News și The Guardian. Valul de căldură, dublat de vânt a generat un adevărat infern, autoritățile declarând că încă nu se știe exact care este nivelul daunelor, însă cel puțin 15 oameni au murit, dintre care 10 doar în California, relatează Hotnews.ro. Alte zeci de persoane sunt date dispărute, iar flăcările continuă să facă ravagii. Peste 17.000 de pompieri au fost imobilizați pentru a stinge incendiile devastatoare. 

Camerele de supraveghere au surprins imagini apocaliptice

Imaginile surprinse de camerele de supraveghere ilustrează un peisaj apocaliptic și oferă o perspectivă asupra pagubelor imense care sunt produse de flăcările scăpate de sub control. 

„Particulele de fum împrăștie lumină albastră și permit doar luminii galbene-portocalii-roșii să ajungă la suprafață, determinând cerul să pară portocaliu”, explică într-un comunicat Departamentul privind Calitatea Aerului din California.

Autoritățile iau în calcul cele mai negre scenarii

Guvernatorul Kate Brown le-a transmis cetățenilor din districtul Marion să se pregătească pentru ceea ce ar putea fi „cea mai mare pierdere de vieți din cauza incendiilor din istoria statului”.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1