Leul Paco a ajuns în Africa, la 8.000 de kilometri depărtare de casă

Citeste tot despre: 

Lung e drumul spre libertate! După o călătorie de două zile într-o "cutie" întunecoasă, leul Paco din Sălăjan şi "fraţii" lui, recuperaţi din România, au păşit, în sfârşit, miercuri seară, pe pământ african.

Pe o ploaie torenţială, cuştile celor patru feline s-au deschis, miercuri seară, iar leii au păşit timid într-o altă "casă". Speriat de noile orizonturi, Paco s-a dezmeticit cu greu.

"O jumătate de oră, felinele au fost dezorientate şi speriate. Este normal ca animalele să fie reticiente, deoarece au ajuns într-un alt mediu, complet nou pentru ele. După ce au fost eliberate, au rămas lângă gardul ce împrejmuieşte rezervaţia Lionsrock. Nu au prins încă gustul libertăţii, dar sunt curioase să exploreze savana africană", ne-a spus Kuki Bărbuceanu, coordonatorul proiectului Vier Pfoten.

Felinele au fost vaccinate înainte de a fi aduse în savană şi li s-au introdus microcipuri de identificare. Toate animalele de la Lionsrock sunt sterilizate având în vedere că aici nu se încurajează reproducerea.

Situat în Africa de Sud, la 8000 de kilometri distanţă de România, sanctuarul, care este acum noua "locuinţă" a felinelor, se întinde pe 1.250 de hectare.

30 noiembrie

Paco a fost tranchilizat, luni, cu noaptea-n cap, şi pregătit pentru călătoria spre libertate.


Patru feline au fost plimbate cu avionul

Cele patru feline au fost transportate cu un camion la Frankfurt, iar apoi cu o cursă aeriană directă până la Johannesburg.

Paco a fost luat din Sălăjan, Rici din Urziceni, Simba, de la Grădina Zoologică din Piatra Neamţ, unde era ţinut în condiţii improprii, iar cel de-al patrulea, Richard, de la Grădina Zoologică din Ploieşti.Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1