La 9 luni, Mario a stat jumătate din viaţă în spital

Ultima actualizare:

*Data de 13 martie 2009 a fost ziua în care Mario a venit pe lume, la Spitalul Judeţean Constanţa, dar şi prima lui zi de luptă cu viaţa. Băieţelul a avut la naştere 2,9 kg şi cordonul ombilical înfăşurat în jurul gâtului.

*„M-am bucurat nespus de mult când l-am născut şi nici prin cap nu mi-a trecut că o să mă chinuiesc atât de mult cu el. După ce m-am externat, la două săptămâni m-am întors cu el în spital pentru că nu lua în greutate", a povestit Adriana Radu (25 de ani), mămica lui Mario. Nimeni nu i-a semnalat nimic grav.

*Primele semne de întrebare pe care mama şi le-a ridicat în privinţa sănătăţii bebeluşului au fost în jurul vârstei de patru luni.

Era obişnuită cu desele răceli ale copilului, dar nu-şi putea explica de ce nu stă în şezut.

*„Aveam experienţă şi ştiam etapele creşterii unui copil. Mi s-a părut ciudat că nu poate sta în funduleţ şi atunci ne-am prezentat la medic", povesteşte Adriana.

*Dr. Larisa Mihai a trimis-o pe mămică la o ecografie, în speranţa că va putea afla de ce nu se dezvoltă corespunzător vârstei.

„Nici până în ziua de astăzi nu au fost capabili să-i pună un diagnostic. Vreau să fie un copil normal, să zică «mama», nu doar să gângurească, să ţipe şi să se învineţească atunci când plânge", adaugă disperată mama.

*Deşi creşte singură doi copii numai din alocaţie, Adriana ar face orice-i stă în puteri să-şi vadă copilul cum se dezvoltă normal.

„Singurul lucru pe care mi l-au zis medicii a fost la patru luni, când au descoperit la o ecografie că are o «cămăruţă» pe creier. Nu ştiu ce însemna asta, dar la o altă ecografie, la şapte luni, doctorii mi-au zis că s-a închis şi că nu-i pune viaţa în pericol", mai povesteşte femeia.

Îşi sacrifică copilul cel mare pentru bebeluş

Adriana Radu mai are un băieţel acasă, pe Leonard, de nouă ani, elev în clasa a doua.

Necazurile lui Mario au îndepărtat-o pe mamă de copilul cel mare, rămas în grija bunicii.

„Lui Leonard nu am putut să-i iau ceva de Moş Nicolae, pentru că am stat în spital cu cel mic. Îmi neglijez băieţelul mai mare şi sunt neputincioasă în faţa bolii celui mic. Este o suferinţă cumplită să văd că nici măcar medicii, oameni competenţi, nu au habar ce se întâmplă cu Mario".

Adriana Radu face apel la medicii care ar putea să-i evalueze copilul şi să spună ce afecţiune are, pentru a-l putea trata corespunzător, să sune la redacţia Click! (tel 021.407.76.80) sau să trimită mail pe adresa dininimapentrucopii@click.ro.

Fii bun, ajută!

Cont Lei: RO88 PIRB 2501 7244 0500 3000

Ccont Euro: RO25 PIRB 2501 7244 0500 2000

Cod swift: PIRB ROBU; Banca Piraeus, sucursala Pipera.

CUI R18990288

Conturile aparţin Fundaţiei COSMIR a trustului Adevărul Holding.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
caine pixabay jpg
pensie jpg
restaurant 1284351 1280 jpg
vegetables 790022 1280 jpg
cirese pixabay jpg
dalmatian pelican 5791386 1280 jpg
maratonist 1 jpg
schitul moara vlasiei facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net