Juve şi Liverpool au pierdut câte 16 milioane de euro

Ultima actualizare:

    Gerrard
Gerrard

FC Liverpool, viitoarea adversară a Unirii Urziceni în 16-imile Europa League la fotbal, şi cealaltă echipă de prim rang eliminată din Liga campionilor, Juventus Torino, au pierdut cel puţin 18 milioane de euro prin această ratare, se arată într-un studiu realizat de profesorul de afaceri în sport Simon Chadwick.

În această apreciere, expertul englez a luat în calcul faptul că anul trecut câştigătoarea Ligii campionilor, FC Barcelona, a avut din această competiţie câştiguri de circa 110 milioane de euro, iar Liverpool a rămas practic la încasări maxime de 32 milioane de euro, din drepturi de televiziune şi vânzări de bilete din faza grupelor.

Eliminarea din Liga campionilor este dublată pentru Liverpool, de 5 ori învingătoare în competiţia continentală intercluburi nr. 1 de 5 ori, şi de un start modest în campionat, unde se află pe locul 6, în pericol de a nu ocupa un loc care să-i dea şanse pentru calificarea anul viitor în Liga campionilor. Formaţia engleză a pierdut 6 din cele 16 meciuri disputate, mai multe decât în precedentele 2 sezoane împreună.

În plus, clubul are o datorie de circa 245 milioane de lire sterline, ceea ce l-a determinat pe co-proprietarul clubului, americanul Tom Hicks, să anunţe că intenţionează să vândă una din proprietăţile sale americane, franciza de baseball Texas Rangers, pentru a echilibra finanţele grupării engleze.

Pe de altă parte, în studiul profesorului Chadwick se arată că Liga campionilor aduce în fiecare an economiei europene cel puţin 6 miliarde de euro, în principal pentru campionatele cele mai puternice - Spania, Italia şi Anglia -, adică tot atât cât a existat şi în cazul Cupei Mondiale din 2006, din Germania. 'Această competiţie este un important contributor la sănătatea economică şi comercială a Europei', subliniază studiul, care arată că echipele engleze au avut în ultimul an venituri totale de 129,5 milioane de euro, numai din premii, cu 25,5 milioane de euro mai mult decât formaţiile din Italia şi cu 32,6 milioane euro peste Spania.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
Joe Biden in timpul discursului din 7 martie 2024 Foto EPA EFE jpg
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net