Jacques Chirac riscă 10 ani de puşcărie pentru corupţie

Ultima actualizare:

Fostul şef de stat francez, care şi-a încheiat mandatul în 2007, este acuzat că de delapidare de fonduri şi prejudicierea statul în favoarea unor aproiaţi politici de-ai săi.

    Mai citeşte:       Jacques Chirac a renunţat la câinele său deprimat şi agresiv       Au furat cadavrul preşedintelui!       Preşedintele Georgiei, dependent de droguri?

Mai precis, Jacques Chirac este bănuit că ar fi creat mai multe posturi fictive în administraţia publică pariziană, în perioada 1992-1995 (ultimii trei ani ai mandatului de 18 ani ca primar a Capitalei franceze).

Astfel, 21 de salarii plătite din bani publici mergeau către aghiotanţii săi, membrii ai partidului RPR (Rassemblement pour la République), formaţiune creată de Chirac în 1976.

După părăsirea primăriei Parisului, Jacques Chirac a câştigat de două ori preşedinţia Franţei, poziţie în care a rămas până în 2007. Demnitarul s-a folosit de imunitatea funcţiei şi a ocolit ancheta penală.

Procesul urmează să debuteze în toamna acestui an iar dacă va fi găsit vinovat, fostul preşedinte riscă o pedeapsă de 10 ani de închisoare şi o amendă penală de peste 500.000 de euro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
image
actualitate.net
image
actualitate.net