Ionuţ a plâns când a auzit vocea mamei

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Primele 24 de ore după operaţie au trecut fără incidente pentru Ionuţ, copilul operat joi la “Gr. Alexandrescu”. Timp de 5 ore, medicii i-au reconstruit esofagul.

Povestea lui Ionuţ am început-o cu mult timp în urmă, atunci când mama sa, Mariana Ţiulică ne-a cerut ajutorul, deoarece băiatul se simţea rău. Profesorul dr. Dan Mircea Enescu, directorul spitalului „Gr. Alexandrescu", a găsit soluţia: copilul a fost internat şi urma să fie operat de profesorul dr. Ion Bâscă şi dr. Orlando Marinescu.

Numai că Ionuţ a făcut o puneumonie urâtă, iar operaţia a fost amânată. Joi, însă, după atâtea aşteptări, copilul a fost operat!

Cinci ore a stat Ionuţ în operaţie. Medicii au trebuit să lucreze cu mare concentrare, deoarece nu numai că atrezia de esofag e o intervenţie foarte dificilă, dar băieţelul de un an şi cinci luni are toate organele poziţionate invers.

V-am relatat în ediţia de ieri cum a decurs totul. Ionuţ s-a trezit din anestezie la o oră după operaţie şi a avut o noapte liniştită.

"A plâns când mi-a auzit vocea, l-am pupat şi i-am vorbit. Sunt fericită că dr. Bâscă mi-a spus că analizele sunt bune şi să fiu liniştită că Ionuţ nu are dureri", ne-a spus Mariana, care a petrecut ieri o oră cu băiatul.

Şi dr. Marinescu ne-a spus că după 24 de ore de la operaţie copilul e bine. "Este prematur să spunem că operaţia a fost o reuşită. Dar până acum nu au apărut complicaţii, starea generală a copilului este staţionară. Abia după o săptămână vor dispărea riscurile la care e supus copilul", ne-a spus dr. Orlando Marinescu.

În timpul intervenţiei, medicii au luat o parte din colon şi au reconstruit esofagul care nu era legat de stomac. Vor urma luni de supraveghere şi teste, până când copilul va putea mânca pe guriţă.

Vilă cu 16 camere pentru mamele din provincie

Mariana a fost cazată în Casa Ronald McDonald, care aparţine de Fundaţia Mc Donald. Aici, mamele din provincie, care au copilaşi cu probleme deosebite, sunt cazate gratuit, la recomandarea medicului.

Au acces la bucătărie, la televizor, dar şi la internet. Condiţii de top. "În toată lumea sunt 250 de astfel de case, în Bucureşti funcţionăm din 2003, iar în Timişoara din 2008.Sunt 16 camere şi primim şi mămici cu copilaşi la recuperare. Încercăm să le oferim părinţilor puţină linişte şi odihnă în tot acest zbucium al lor cu bolile copiilor", ne-a spus Mioara Cercel, managerul Casei Ronald McDonald. 

Un spaţiu de joacă pentru copii şi unul de relaxare pentru adulţi este amenajat, la parterul casei

simeon stalpnicul png

Fii bun, ajută!

CONT LEI: RO88 PIRB 2501 7244 0500 3000

CONT EURO: RO25 PIRB 2501 7244 0500 2000

Cod swift/BIC PIRB RO BU; Banca Piraeus, sucursala Pipera.

CUI RO15162540

Conturile aparţin Fundaţiei COSMIR a trustului Adevărul Holding.

Puteţi ajuta şi altfel decât cu bani

Dacă ajutorul pe care doriţi să-l acordaţi nu se referă la bani, scrieţi-ne pe adresa de mail: dininimapentrucopii@click.ro sau

contactaţi-ne la tel 021.407.76.80.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cireșe în Piața Cibin din Sibiu în luna aprilie 2024 Colaj Ora de Sibiu
image
image
image
image
image
image
femeie loterie loto istock jpg
magazin malle jpg
gunoi freepik jpg
masina sicriu mecum auctions jpg
vaza flori jpg
banner mama luiza melencu png
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net