Inuman!Bolnavii cronici îşi plătesc de mâine medicamentele

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Scapă cine poate! Cam aşa se traduce ordinul preşedinteleui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, prin care se stabileşte că, de mâine, bolnavii cronici îşi vor plăti medicamentele.

Îngrijorare maximă în rândul bolnavilor cronici, care vor fi nevoiţi să-şi plătească medicamentele. Până acum, persoanele care suferă de leucemie, ciroză, poliartrită reumatoidă sau cele care au boli psihice, primeau tratamente bazate pe medicamente performante şi gratuite, în baza plăţii asigurărilor de sănătate.

În disperarea de a face economii cu orice preţ, şefii de la Sănătate au decis, fără drept de apel, ca bolnavii cronici să-şi plătească din buzunar medicamentele, dacă vor să-şi păstreze aceleaşi terapii moderne şi eficiente.

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate nu va mai deconta decât preţul celui mai ieftin medicament dintr-o largă clasă terapeutică. Mai exact, ori vor accepta medicamente ieftine, dar învechite, ori şi le vor plăti pe cele de ultimă generaţie.

Prin urmare, scapă cine îşi permite! Mai ales dacă ţinem cont de faptul că un tratament pentru cancer costă 4.000 de lei pe lună, medicaţia pentru leucemie, într-o zi, costă 220 de lei, o doză de tratament pentru poliatrita reumatoidă este între 10 şi 1.096 de lei, o doză de tratament pentru hepatită - 459 de lei, iar medicaţia pentru o boală respiratorie severă, între 82 şi 153 de lei.

«O să murim pe capete!»

Adriana Gidu, 29 de ani: "Nu merg des după medicamente, dar uneori trebuie şi pentru noi, şi pentru copil. De acum vom încerca să cumpărăm dintr-acelea mai ieftine, ca să ne permitem".

simeon stalpnicul png

Decebal Simion, 41 de ani: "Este o crimă. Sunt grav bolnav şi fac lunar dializă. Norocul meu este că primesc medicamentele gratis, altfel cred că aş muri. Preţurile sunt deja mari, iar acum, dacă o să crească, o să fie şi mai rău".

simeon stalpnicul png

Dragoş Cărare, 52 de ani: "Nimic din ce s-a întâmplat în ultima vreme nu a fost în interesul nostru. Atunci când ne vom simţi rău nu vom mai merge la farmacie să ne luăm medicamente, ci direct la spital, unde e gratis".

simeon stalpnicul png

Daniela Andreescu, 49 de ani: "Slavă Dommului, încă nu am nevoie de medicamente pentru mine, dar lunar le cumpăr părinţilor, care sunt în vârstă. Până acum dădeam circa 200 de lei, iar acum voi vedea".

simeon stalpnicul png

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net