Îngrăşarea exagerată în timpul sarcinii duce la naşterea unor bebeluşi supraponderali

Ultima actualizare:

Medicii David Ludwig, de la Spitalul pediatric din Boston, şi Janet Currie, de la Universitatea Columbia din New York, au studiat dosarele tuturor naşterilor din Michigan şi New Jersey în perioada 1 ianuarie 1989 - 31 decembrie 2003. Este vorba de peste un milion de naşteri, la acest studiu participând peste 500.000 de femei, scrie Mediafax.

Autorii studiului au demonstrat astfel "o asociere coerentă" între creşterea în greutate în timpul sarcinii şi greutatea la naştere a bebeluşului, fiecare kilogram suplimentar al mamei determinând o creştere în greutate a bebeluşului de 7,35 grame.

Bebeluşii ai căror mame s-au îngrăşat 24 de kilograme în timpul sarcinii cântăreau la naştere cu circa 150 de grame mai mult decât bebeluşii ai căror mame s-au îngrăşat doar cu 8-10 kilograme. Femeile care s-au îngrăşat cu mai mult de 24 de kilograme se confruntă cu un risc de două ori mai mare de a naşte un bebeluş de peste 4 kilograme, comparativ cu femeile care s-au îngrăşat doar cu 8-10 kilograme.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
percheziileadevarul png
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net