Iată 5 obiceiuri sănătoase

Ultima actualizare:

Iată, mai jos, cinci obiceiuri banale care te ajută să ai o viaţă mai sănătoasă:

Bea cafea înainte de a te odihni. Cea mai bună cale de a scăpa de starea de somnolenţă din timpul zilei e să bei o ceaşcă de cafea înainte de a-ţi acorda un moment de odihnă. Poate suna ciudat, dar acest lucru se datorează duratei de absorbţie a cofeinei în sânge, circa 20 de minute. Aşa că, dacă încerci să profiţi de acele minute, când te vei trezi te vei simţi mult mai revigorat şi plin de energie.

Mergi cu spatele. Persoanele care au de realizat sarcini dificile pot să le facă mai uşor dacă merg câţiva paşi cu spatele. Potrivit cercetătorilor, asta stimulează atenţia şi te face să te concentrezi mai mult asupra sarcinilor tale.

Înainte de antrenament, consumă carbohidraţi cu un aport glicemic redus. Cerealele bogate în fibre, pâinea şi legumele stimulează metabolismul şi te ajută să arzi mai repede grăsimile.

Nu te spăla pe dinţi imediat după masă. Acizii care se regăsesc în compoziţia alimentelor şi a băuturilor diminuează smalţul dentar, ceea ce duce la o sensibilizare a dinţilor, făcându-i mai vulnerabili la periaj. Din moment ce nu poţi şti, cu exactitate, care sunt preparatele unei mese cu o cantitate ridicată de acid, e recomandat să aştepţi o oră înainte de a te spăla pe dinţi. Mai mult, aşteptând, saliva începe să lucreze şi să înlăture acizii, iar smalţul are suficient timp pentru a se întări.

Savurează ceaiul. Potrivit nutriţioniştilor, flavonoidele care se găsesc în compoziţia ceaiurilor stimulează intens sănătatea. Cu cât savurezi mai mult ceaiul, cu atât va fi mai mare aportul de stimulenţi. Mai mult, poţi adăuga şi puţină lămâie, pentru a-ţi asigura un aport de antioxidanţi de până la 80%.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net