I-a înghiţit casa un crater adânc de 18 metri!

Citeste tot despre: 

Mare năpastă s-a abătut pe capul unei familii din comuna vâlceană Buneşti. Sâmbătă dimineaţă, oamenii s-au trezit cu un imens crater în curte, iar casa a luat-o la vale.

Alunecările de teren reactivate de ploile căzute în ultima perioadă fac prăpăd în judeţul Vâlcea. Casa familiei Ene din satul Titireci, comuna Buneşti, este deja distrusă. Un crater adânc de 18 metri a început de sâmbătă să „mănânce" din locuinţă.

Duminică dimineaţa s-a mai prăbuşit un zid al casei, dar restul construcţiei este încă în picioare. Pentru a reuşi să stabilizeze zona, autorităţile judeţului au cerut ajutorul unui geolog.

Autorităţile au venit la locul dezastrului să vadă nenorocirea


Acesta le-a sfătuit să aducă mai multe basculante cu piatră de râu pentru a astupa craterul. Rămâne însă problema saramurii care este în crater şi va trebui scoasă, dar şi a banilor pentru piatră care deocamdată lipsesc, fiind necesari în jur de 40.000 de lei.

Pompierii vâlceni şi membrii Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Buneşti, ajutaţi şi de localnici au salvat, în weekend, bunurile oamenilor.

Vecinii au scos lucrurile din locuinţa afectată prin acoperişul casei  


Ilinca Ene, de 67 de ani, şi fiul ei, Ion, de 41 de ani, sunt şocaţi de cele întâmplate şi şi-au găsit adăpost la rudele lor din sat, unde au mutat şi tot ce adunaseră în mica lor gospodărie, acum distrusă de apa sărată.

„Astăzi (ieri-n.r.) s-a constatat o evoluţie lentă de lărgire a craterului. Una dintre cele două locuinţe ale familiei Ene a fost afectată de prăbuşirea terenului, în mijlocul curţii formându-se un crater cu un diametru de circa 10 metri, şi adânc de aproximativ 18 metri. Pompierii militari monitorizează în permanenţă zona", a declarat plutonierul Octavian Fulger, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea.

Ilinca Ene se teme să mai intre în curtea casei sale şi a plecat la rude în sat

Vezi aici mai multe imagini


Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1