Gripa porcină a îmbolnăvit 650 de români

Ultima actualizare:

"La momentul actual, în România situaţia este net mai bună, comparativ cu alte state ale Uniunii Europene sau ţări din vecinătate. În prezent, pe teritoriul României se înregistrează un număr de 650 de cazuri de infecţie cu A/H1N1. Toate cazurile au fost tratate cu medicamente antivirale şi au fost izolate prin internare sau la domiciliu, iar până în acest moment, nu s-a înregistrat niciun deces ca urmare a infecţiei cu A/H1N1", se arată într-un comunicat remis NewsIn de Administraţia Prezidenţială.CSAT a decis suplimentarea fondurilor pentru achiziţia de medicamente

În cadrul şedinţei CSAT s-a hotărît suplimentarea fondurilor pentru achiziţia de echipamente, medicamente, mijloace de protecţie şi vaccinuri.

"Din punct de vedere medical, situaţia din România este sub control, fapt dovedit de identificarea rapidă a focarelor, limitarea acestora şi supravegherea efectuată de reţelele de epidemiologie şi boli infecţioase", se arată în comunicatul amintit.

Adrian Streinu Cercel, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii,  a precizat că România trebuie să fie pregătită cu secţii de terapie intensivă pentru a putea asista pacienţii bolnavi de gripa porcină. "Aceşti pacienţi dezvoltă în timp foarte scurt, circa 78 de ore, sindromul aşa-numitului plămân alb", a spus Streinu Cercel, precizând că în această fază pacientul se sufocă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net